18 10 30  Naujienos iš golbolo aikštelės

Spalio 24-28 dieną Trakuose vyko tarptautinis jaunimo ir vyrų golbolo turnyras.

Vyrų turnyre rungėsi penkios komandos: po dvi iš Lietuvos ir Ukrainos bei viena Iš Moldovos. Jaunimo turnyre kovojo trys komandos: iš Lietuvos, Latvijos bei Vokietijos.

Vyrų turnyre pirmąją vietą užėmė antroji Ukrainos, antrąją - antroji Lietuvos, trečiąją - pirmoji Lietuvos komanda. Jaunimo grupėje stipriausi buvo vokiečiai, jiems nusileido lietuviai, o šiems - latviai. Vyrų turnyre daugiausia įvarčių - 36 pelnė pirmosios Lietuvos komandos žaidėjas Nerijus Montvydas, jaunimo turnyre nepralenkiamas buvo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleivis Normantas Prušinskas - 50 įvarčių.

Turnyrą Trakuose organizavo Lietuvos golbolo teisėjų asociacija. Kaip sakė šios asociacijos prezidentas Rimantas Venckutonis, šio turnyro tikslas buvo suteikti galimybę tobulėti ne tik golbolo žaidėjams, bet ir šios sporto šakos teisėjams. Prieš varžybas vyko vienos dienos trukmės golbolo teisėjų kvalifikacijos kėlimo seminaras. Jo metu du Lietuvos teisėjai - Romualdas Vaitiekus ir Vaida Pokvitytė įgijo aukščiausią, trečio lygio, tarptautinę kvalifikaciją. Šiuo metu tarp septynių Lietuvos golbolo teisėjų, galinčių teisėjauti tarptautinėse varžybose, keturi yra aukščiausio, trečio lygio, du - antro, vienas - pirmo. Anot R. Venckutonio, tai yra geras rodiklis: daugiau nei pusė visų lietuvos golbolo teisėjų turi aukščiausią tarptautinę kvalifikaciją.