18 02 19  Prasidėjo golbolo čempionatas

Vasario 17-18 dieną Vilniuje prasidėjo 2018 metų Lietuvos golbolo čempionatas - sužaistos I etapo rungtynės.

Čempionatas yra atviras (jame gali dalyvauti svečiai iš užsienio), vyksta dviem etapais, o komandos varžosi dviejose lygose. A lygoje čempionatą pradėjo keturios komandos: dvi sporto klubo (SK) "Šaltinis" ir dvi svečių - Rusijos bei Čekijos. B lygoje varžėsi trys komandos: dvi SK "Šarūnas" ir trečioji SK "Šaltinis" komanda.

Po 1-ojo etapo pirmauja "Šaltinio" antroji komanda, antrąją vietą užima 1-oji "Šaltinio" komanda, trečiąją - Rusijos Maskvos srities komanda "Pamaskvys", ketvirtąją - klubas iš Prahos "BSC". Abi svečių komandos žadėjo atvykti ir į antrąjį čempionato etapą.

B lygoje pirmauja 3-oji "Šaltinio" komanda, antrąją ir trečiąją vietą dalijasi "Šarūno" komandos. Rezultatyviausiu A lygos žaidėju tapo Nerijus Montvydas (20 įvarčių), B lygoje - Alfredas Bistrickis (33 įvarčiai).

Antrasis čempionato etapas vyks gegužės mėn. Šiame čempionate sportinę karjerą baigęs Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių čempionas Genrik Pavliukianec debiutavo kaip treneris. Vienas geriausių Lietuvos golbolo žaidėjų vadovauja 3-ajai "Šaltinio" komandai.

* * *

Kelios Rusijos "Pamaskvio" komandos trenerio Dmitrijaus Šipilovo mintys. Golbolas Rusijoje gana populiarus žaidimas,

tačiau Rusijos teritorija didelė, regionai skirtingi, aklųjų sporto, konkrečiai - golbolo, situacija irgi skirtinga. Rusijoje kasmet vyksta tik du oficialūs čempionatai: Rusijos pirmenybės ir jaunimo čempionatas. Maskvos srities komandų lygis, lyginant su kitais regionais, gerokai aukštesnis, golbolui čia skiriama daug dėmesio, rengiami įvairūs turnyrai. Dalyvauti kviečiamos komandos iš užsienio. Aklųjų sporto situacija, golbolas - ne išimtis, nėra gera. Finansavimas suteikiamas, bet į varžybas užsienyje komanda vyksta dažniausiai tik rėmėjų dėka. Didžioji komandos narių dalis kasdieninę duoną pelnosi iš masažuotojo darbo. Kalbant apie kitas sporto šakas, Rusijoje sparčiai populiarėja aklųjų stalo tenisas, yra žinoma ir apie aklųjų futbolą.