17 06 06  Naujas tarptautinis golbolo turnyras

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės pergalė Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse paskatino Lietuvoje organizuoti naują tarptautinį golbolo turnyrą.

Turnyras įvyko Trakuose birželio 1-4 dieną. Jame dalyvavo komandos iš keturių žemynų: Europos, Amerikos, Australijos ir Azijos. Varžėsi 6 vyrų ir 5 moterų komandos. Vyrų grupėje Lietuvos rinktinė žaidė su Australijos, Japonijos, JAV, Suomijos ir Švedijos komandomis. Moterų grupėje rungėsi Ispanijos, Izraelio, dvi Japonijos komandos ir parolimpinės čempionės - JAV sportininkės.

Laimėjusi visas grupės rungtynes, Lietuvos vyrų rinktinė finale susitiko su Švedijos rinktine. Po įtempto ir permainingo žaidimo lietuviai švedus įveikė 10:9 ir pasipuošė turnyro aukso medaliais. Trečiąją vietą užėmė Tokijo parolimpinėms žaidynėms besiruošiantys japonai.

Moterų grupėje pirmąją vietą iškovojo JAV riedulininkės, antrąją - pirmoji Japonijos komanda, trečiąją - Izraelio rinktinė.

"Po lietuvių pergalės Rio de Žaneiro parolimpiadoje mes jaučiame Lietuvoje išaugusį golbolo svorį, žinomumą, visuomenės susidomėjimą. Norime, kad golbolas, kaip komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka, ir toliau užimtų svarbią vietą parolimpiniame judėjime pasaulyje. Esame suinteresuoti nuolat kelti lietuvių sportininkų meistriškumą, kad ir Tokijo parolimpiadoje užimtume prizinę vietą." - prieš turnyrą sakė Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Tarptautinį Trakų golbolo turnyrą organizavo Lietuvos parolimpinis komitetas ir Lietuvos golbolo teisėjų asociacija, prisidėjo Trakų rajono savivaldybė ir ilgametė golbolo rėmėja - kredito unija "Saulėgrąža".