17 03 03  Daug ir įvairių kultūrinių renginių

Vasario mėn. Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centras (VBSPC) savo lankytojams pasiūlė daug ir įvairių renginių.

Vasario 15 dieną centro lankytojams buvo pasakojama apie kelionę į pietinį, graikiškąjį, Kiprą. Parodytoje filmuotoje medžiagoje užfiksuoti betarpiški keliavusių žmonių įspūdžiai, salos istorija, gamtos įvairovė, architektūros ypatumai.

Vasario 22 d. VBSPC lankytojams surengta išvyka į Lietuvos dailės muziejaus Chodkevičių rūmus. Čia jiems buvo pristatyta paroda "Nikolajus Rerichas ir Latvija". Išvykos dalyvių teigimu, Gidė Nadežda Stepanova jiems padovanojo gražią ir turiningą ekskursiją po iškilaus dailininko Nikolajaus Rericho, jo sūnaus Sviatoslavo Rericho bei žinomiausių latvių tapytojų, N. Rericho amžininkų, darbų parodą. Parodų rūmų trečiąjame aukšte buvo pristatyti su rytų šalimis susiję eksponatai iš Lietuvos dailės muziejaus fondų. Maloniai stebino eksponatų įvairovė ir unikalumas. VBSPC lankytojai Dėkoja gidei už neatlygintinai surengtą ekskursiją ir džiaugiasi galėję pamatyti Lietuvoje Rerichų paveikslus ir sužinoti naujų faktų iš šių asmenybių biografijų.

Kovo 1 d., pirmąją kalendorinio pavasario dieną, VBSPC surengė išvyką į Taikomosios dailės muziejuje eksponuojamą parodą "Šilko kelias". Bendradarbiaujant su Kinų ambasada, čia surinkti įdomūs eksponatai, siekiantys pirmą tūkstantmetį pr. Kr. Gidės pasakojimas mintimis nukėlė į senosios Kinijos įvairių dinastijų ir įstabiausių meistrų laikotarpius. Bronzos, keramikos, kaulo, brangiųjų metalų, brangakmeniais inkrustuoti dirbiniai, senosios tekstilės pavyzdžiai, piešiniai - įspūdinga eksponatų įvairovė. Muziejaus darbuotoja labai dėmesingai ir vaizdžiai apibūdino visus eksponatus, pateikė daug istorinių faktų, papasakojo apie papročius, susijusius su apžiūrimais dirbiniais ir jų naudojimu.