16 09 27  Lietuva pagerbia savo parolimpiečius

Rugsėjo 26 dieną savo parolimpiečius pagerbė Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB).

LAB dirba du parolimpiečiai: Genrik Pavliukianec ir Justas Pažarauskas. Taigi, kaip juokavo LAB darbuotojai, du trečdaliai parolimpinės lietuvos komandos sėkmės priklauso Aklųjų bibliotekai. Abu čempionai atsinešė parodyti savo trofėjus - aukso medalius. Medaliai iš tikrųjų atrodo kaip auksiniai, sveria apie pusę kilogramo ir papurtyti truputį barška. Ant medalių brailio raštu užrašyta: "Rio 2016". Paprašytas pasidalinti įspūdžiais apie žaidimą, komandos kapitonas G. Pavliukianec atkreipė dėmesį į du momentus: "Net iš pažiūros laimėtas rungtynes reikėjo žaisti nuo pradžios iki pabaigos. Bet koks atsipalaidavimas galėjo baigtis pralaimėjimu. Net finale susikrovę

solidų įvarčių kraitį, turėjome išlikti maksimaliai susikaupę. Pekino žaidynių finale irgi pirmavome panašiu įvarčių skirtumu, o vis tiek sugebėjome pralaimėti. Ar buvo kada džiaugtis laimėtomis rungtynėmis - na, gal po rungtynių kokią minutę kitą. O tada aiškiai supranti, kad mūšis laimėtas, bet karas - dar ne."

Lietuvos golbolo rinktinė pirmą kartą parolimpinėse žaidynėse dalyvavo 2000 m. Sidnėjuje, tuomet iškovojo sidabro medalį.