16 09 08  Aktyvi rudens pradžia

Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC) lankytojai ir darbuotojai, pasibaigus vasarai, iškart pasinėrė į sostinės kultūrinę veiklą.

Žinių dienos - rugsėjo pirmosios proga "Vilkpėdiškiai" lankėsi dviejuose kultūriniuose renginiuose. Mykolo Romerio universitete Japonijos ambasada Lietuvoje pristatė mažai Europoje žinomą Kiogen teatro meną. Žiūrovai išklausė aktoriaus ir penagogo Craig Kingsley paskaitą apie gilias šio teatro tradicijas Japonijoje ir parodė spektaklį "Ne On Gioku" (dainavimas gulint). "Buvo smagu gėrėtis septintą šimtmetį skaičiuojančiomis Šigejama šeimos išsaugotomis tradicijomis, autentiškais kostiumais ir specifiniu sceniniu kalbėjimu bei dainavimu." - pasakojo renginio dalyviai.

Rugsėjo pirmosios vakarą gražiai karūnavo šventinis koncertas "Beauštanti aušrelė", S. Daukanto aikštėje. Jo klausėsi ir VBSPC lankytojai, dėkingi Muzikų rėmimo fondui ne tik už šį gražų muzikos renginį, bet ir už galimybę lankytis šios įstaigos organizuojamuose koncertuose per visus metus.

Rugsėjo 2-4 dienomis Vilniuje šurmuliavo Sostinės dienos. Katedros aikštėje jau dvyliktą kartą organizuota Respublikinė neįgaliųjų darbų paroda, mugė ir koncertas. Šiose mugėse nuolatiniu koncerto baigiamosios dallies dalyviu tapo VBSPC šokių kolektyvas "Šimtažiedis" (vad. Rūta Januškevičienė). Mugėje savo rankdarbiais aktyviai prekiavo klubas "Vaivos juosta" (vad. Lina Norkienė).