16 05 16  "Zelvoje" viešėjo poezijos mūza

Gegužės 12-13 dieną LASS poilsiavietėje "Zelvoje" vyko Neregių literatų susitikimas-seminaras "Žodžių menas - 2016".

Kaip paprastai, seminaro pradžioje paskelbta 2016 metų neregių literatų konkurso nugalėtoja. Ja tapo poetė Vilija Dumbliauskienė. Seminaro darbe dalyvavo literatūros kritikės Janina Riškutė ir Neringa Mikalauskienė-Dangvydė, rašytoja Gintarė Adomaitytė. J. Riškutė ir G. Adomaitytė apžvelgė šių metų literatų konkursui pateiktus kūrinius, stipriąsias ir silpnąsias jų puses.

Šių metų seminaro moto pasirinkti poeto Henriko Radausko žodžiai: "Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu". Todėl, kaip ir reikėjo tikėtis, daug dėmesio jame buvo skiriama pasakoms, jų sąsajoms su realiu pasauliu ir gebėjimui šias sąsajas įžvelgti. G. Adomaitytė perskaitė pranešimą "E. T. A. Hofmanas ir jo romantinės pasakos", o N. Mikalauskienė surengė kūrybines dirbtuves "Pasakos prasmė, jos ryšys su gyvenimu ir kūryba".

Nors oficialiai šių metų "Poezijos pavasaris" prasidėjo tik gegužės 15 d., tačiau jo paukštė jau atskrido į "Zelvą". Savo kūryba su seminaro svečiais dalijosi rašytoja Vidmantė Jasukaitytė, aktorė ir rašytoja Birutė Mar, fleitininkė Marija Račkauskaitė.

Antrąją seminaro dieną dalyviai skaitė savo pačių kūrybą, diskutavo apie neregių literatų kūrybos ateitį, panašaus pobūdžio seminarų reikalingumą. Šių metų neregių literatų seminaras - dešimtasis, jubiliejinis, o 2020 m. konkursas (jeigu ir toliau tokie konkursai vyks), bus jau dvidešimtasis.