16 04 17  Golbolo kovos Vilniuje

Balandžio 16-17 dieną Vilniuje, "Šaltinio" sporto klubo komplekse, įvyko Lietuvos golbolo čempionato I etapas.

Šių metų golbolo čempionatas buvo atviras. Jame galėjo dalyvauti ir užsienio komandos. Lietuviai sulaukė svečių iš Solonikų (Graikija), Malmės (Švedija) sporto klubų ir Ukrainos nacionalinės rinktinės. Čempionate taip pat rungėsi dvi Lietuvos komandos: "Šaltinis-1" ir "Šaltinis-2". Tarp šių dviejų komandų ir virė atkakliausia kova. Čempionato I etapo nugalėtojais tapo "Šaltinis-1", antrąją vietą užėmė "Šaltinis-2".

Sparčiai auga Ukrainos nacionalinės rinktinės meistriškumas. Šiame turnyre ji užėmė trečią vietą. Tačiau Ukrainos komanda jauna, perspektyvi, kelia sau tikslą dalyvauti aukščiausio lygio golbolo varžybose. Seni lietuvių bičiuliai Malmės miesto komanda liko ketvirta, o graikai - penkti. Graikų komandoje kartu su keturiais vaikinais žaidė ir dvi merginos.

Lietuvos golbolo čempionatas yra vienas iš pasirengimo Rio de Žaneiro parolimpinėms žaidynėms etapų. Gegužės pradžioje Lietuvos golbolo komanda dalyvaus dviejuose turnyruose Brazilijoje, liepos mėn. laukia tarptautinis turnyras Vilniuje LIONS klubo taurei laimėti. Po jo sportininkai intensyviai rengsis parolimpinėms žaidynėms.