15 12 07  Nominacijos griaunantiems sienas

Artėjant tarptautinei neįgaliųjų dienai, pirmą kartą Lietuvoje surengta gabių ir išradingų, kuriančių, savo pašaukimą atradusių neįgalių žmonių ir jiems nuoširdžiai padedančių bičiulių nacionalinių apdovanojimų ceremonija "Griaunantys sienas".

Ceremoniją inicijavo ir surengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Neįgaliųjų reikalų departamentas. 6 nominacijų nugalėtojams įteikti Dailininko Nerijaus Treinio sukurti ir įmonės "Ūlos juvelyrų studija" pagaminti medaliai. Apdovanoti ir neįgalūs žmonės, ir jų integracija besirūpinantys negalios neturintys jų bičiuliai, savanoriai. Laureatais tapti pretendavo 18 nominantų. Tarp jų buvo ir LASS atstovų.

Kategorijoje "Už pasiekimus sporte" tarp pretendentų buvo Lietuvos golbolo rinktinė.

Kategorijoje "Už pasiekimus mene" - Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro šokių kolektyvas "Šimtažiedis".

Į nominaciją "Už darbo vietos sukūrimą sau ir kitiems" pretendavo trys atstovai, tarp kurių buvo verslininkas Karolis Verbliugevičius, vadovaujantis įmonėms "Matančios rankos" ir "Bonitus" bei Naujojo teatro įkūrėja Laima Svetlana Zemleckienė. Apdovanojimas įteiktas L. S. Zemleckienei.

Nominacijos "Už atsakingą verslą ir palankias darbo sąlygas neįgaliesiems" laureatu tapo UAB "Liregus" direktorius Leonas Kirkilovskis.