15 08 25  Varžėsi šaudauno žaidėjai

Rugpjūčio 21-23 dienomis Druskininkuose vyko tarptautinis aklųjų stalo teniso (šaudauno) turnyras.

Jame dalyvavo aklieji ir silpnaregiai iš 9 valstybių: 26 vyrai ir 9 moterys. "Išskirtinis turnyro bruožas yra tai, kad dalyviai jame bus reitinguojami. Rezultatus siūsime IBSA'ai (tarptautinė aklųjų sporto federacija), o ši suteiks atitinkamus reitingus.", - prieš turnyrą sakė Aklųjų sporto federacijos prezidentas Linas Balsys.

Lietuvai turnyre atstovavo penki sportininkai: Mindaugas Dvylaitis, Žygimantas Matusevičius, Paulius Ašmontas, Oksana Dobrovolskaja ir Erika Šnaraitė. Geriausiai sekėsi M. Dvylaičiui. Jis tapo turnyro nugalėtoju. Antrąją vietą užėmė Lenkijos atstovas Krystian Kisiel, trečiąją - prancūzas Pierre Bertrand. Mūsų žaidėjas Ž. Matusevičius pateko į geriausiųjų dešimtuką ir užėmė devintą vietą.

Tarp moterų geriausiai raketę valdė žaidėja iš Lenkijos

- Elzbieta Mielezarek, antrąją vietą - vokietė Antije Samoray, trečiąją - švedė Elvira sjoblom. Lietuvos atstovė O. Dobrovolskaja liko ketvirta.

Nors turnyras buvo individualus, jame fiksuoti ir komandiniai rezultatai. Pirmąją vietą užėmė Lenkijos, antrąją - Vokietijos, Trečiąją - Prancūzijos komandos.

Paklaustas apie Šaudauno ateitį, LASF prezidentas L. Balsys sakė: "Rugsėjo pabaigoje vykstame į Rygą, tarsimės dėl Šaudauno Baltijos taurės įsteigimo. Konkrečios detalės kol kas dar neaiškios, tačiau norime, kad tokia taurė būtų įsteigta, kad atskiri jos etapai vyktų visose trijose Baltijos valstybėse.