15 03 13  Kovo 11-ajai paminėti

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti LASS filialuose surengta daug įvairių renginių.

Kovo 6 d. VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro koncertų salėje įvyko renginys, skirtas paminėti dvi gražias artėjančias šventes - Tarptautinę Moterų solidarumo dieną ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Šventinį koncertą surengė liaudiško muzikavimo grupė "Atgaja" (vadovas Rimvydas Aurylą) ir plastikos studija "Tu ir Aš" (vadovė Rūta Januškevičienė). Renginyje dalyvavo, sveikinimo žodį tarė, moteris apdovanojo gėlėmis bei skanėstais LR Seimo narys Algis Strelčiūnas. Tarp renginio svečių buvo Vilkpėdės seniūnas Mindaugas Kuncaitis, aktyvus visuomenės veikėjas Paulius Rutkauskas, UAB "Liregus" direktorius Leonas Kirkilovskis.

 

Kovo 9 d. VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centre šventiniu koncertu "Šaknimis į tą žemę įaugę" buvo paminėtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-metis. Menines pajėgas sutelkė centro kanklių ansamblis, mėgėjų teatras "Aira" ir moterų vokalinis ansamblis "Credo".

Kanklininkai ne tik grojo instrumentinius kūrinius, tokius kaip J. Naujelio "Lietuva brangi" ar M. K. Čiurlionio harmonizuota lietuvių liaudies daina "Vai lekia, lekia", bet pradžiugino žiūrovus ir lyriškomis lietuvių liaudies dainomis. Labai šiltai buvo sutiktos "Credo" dainininkės. Ne vieną dainą publikai prašant teko kartoti. Tarp jų ir J. Kairio "Ateik iš pasakos" (žodžiai E. Balčiūtės) bei B. Špaginos "Pasiilgau tavęs" (žodžiai A. Katiliaus). Koncertą gražiai sujungė J. Strielkūno, Just. Marcinkevičiaus, R. Mikutavičiaus ir kitų lietuvių autorių eilės, skaitomos mėgėjų teatro "Aira" skaitovių.

Ir atlikėjų, ir žiūrovų nuomone, renginys neapvylė.