15 01 15  Andrea Bocelli koncertas Kaune

Sausio 11-ąją, Sekmadienį, Kauno "Žalgirio" arenoje koncertą surengė vienas žymiausių pasaulio tenorų Andrea Bocelli.

Kaip praneša žinių portalas delfi.lt, 56-erių italų dainininkas Kaune koncertavo kartu su simfoniniu orkestru. Nors bilietai į koncertą nebuvo pigūs, Kauno arena buvo sausakimša. A. Bocelli į Kauną atvyko sekmadienio popietę privačiu lėktuvu kartu su žmona ir dukra, ir tuojau po koncerto išskrido namo.

Prieš keletą metų A. Bocelli koncertą po atviru dangumi stebėjusi Lietuvos publika šįkart turėjo galimybę didįjį Italijos talentą įvertinti mažesnėje erdvėje. Populiariausiu klasikinės muzikos atlikėju planetoje pripažintas Andrea Bocelli Kaune atliko arijas iš operų: "Trubadūras", "Manon Lesko", "Romeo ir Džiuljeta", "Karmen" ir kitų. Antroje koncerto dalyje skambėjo populiarūs kūriniai iš dainininko albumų "Incanto", "Sentimento", "Amore", "Vivere" ir "Passione".

Delfi.lt pastebi, kad Italijos atlikėjas yra pasiekęs visas įmanomas karjeros aukštumas. Jo įrašai parduoti daugiau nei 80 milijonų kopijų tiražu. Dainininkas yra pelnęs Auksinio gaublio, ECHO, Britų klasikinės muzikos ir daugelį kitų apdovanojimų, pagerbtas Italijos ir Dominikos Respublikos valstybiniais apdovanojimais, už gyvenimo pasiekimus įamžintas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje. Italijoje jo vardu pavadintas paplūdimys.