Laiko juosta

 

Labdara – techninės pagalbos priemonėms įsigyti


 

Parašas po straipsniuPraėjusių metų pabaigoje gavęs elektroninį laišką iš Čikagos lietuvių „Rotaract“ klubo su siūlymu bendradarbiauti, LASS pirmininko pavaduotojas Vilmantas Balčikonis pirmiausia pagalvojo, ar tai ne sukčiai. „Man pasirodė lyg apgaulė, juk dažnai gauname laiškų iš kitų šalių, kad išlošėme milijoną ar gavome palikimą, – prisimena Vilmantas. – Bet atrašiau, gavau atsakymą lietuvių kalba. Paprašiau susitikti nuotoliniu būdu, per ZOOM platformą, prisijungė 3 merginos.“ Susitikimo metu V. Balčikonis JAV lietuvėms papasakojo, kuo užsiima sąjunga, kad turi net 49 filialus, kad daug dėmesio skiriama socialinei reabilitacijai ir norėtųsi tam skirti dar daugiau, tačiau riboja lėšos. Nuotolinio susitikimo metu nuspręsta, kad Čikagos lietuviai „Rotaract“ klubo labdaros renginyje būtent LASS reabilitacijai rinks paramą. Vilmantas specialiai renginiui nufilmavo 2 minučių trukmės pasveikinimą ir LASS pristatymą, papasakojo, kam bus skirtos renginyje surinktos lėšos. 

Pasak V. Balčikonio, filialų darbuotojams dažnai tenka konsultuoti neregius ar silpnaregius dėl techninės pagalbos priemonių, demonstruoti, kaip jos naudojamos, tačiau ne visada filialai jų turi. Jau anksčiau buvo svarstoma, kad reikia nupirkti priemonių, kurias mokymo tikslais dalytųsi keli filialai. 

Po naujųjų metų LASS pasiekė labai maloni žinia – labdaros renginyje surinkta daugiau nei 7000 eurų, kurie netrukus buvo pervesti į organizacijos sąskaitą. Kokios techninės pagalbos priemonės filialams labiausiai praverstų, konsultuotasi ir su jų pirmininkais. Jau nuspręsta nupirkti „BlindShell“ telefonų, didinamųjų stiklų rinkinių, didintuvų. V. Balčikonis pastebi, kad naujos kartos „BlindShell“ telefonai yra labai patogūs, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, nes jie turi mygtukus, yra integruota ekrano skaitymo programa, telefonu galima naršyti „Youtube“, internete, galima skaityti dokumentus. 

LASS dėkoja ir tikisi, kad bendradarbiavimas su Čikagos lietuvių „Rotaract“ klubu taps ilgalaikis, o norinčių gerais darbais prisidėti prie prasmingos veiklos atsiras ir daugiau! 

 

LASS informacija 

 

Nuotrauka. Akimirka iš Čikagos lietuvių „Rotaract“ klubo labdaros renginio, kuriame surinkta labdara buvo skirta LASS / „Rotaract“ archyvo nuotr. 

Akimirka iš Čikagos lietuvių „Rotaract“ klubo labdaros renginio. Nuotraukoje matomi du žmonės – jauna mergina ir vidutinio amžiaus vyras. Jie pozuoja erdvioje šviesioje salėje, vyras stovi ant nedidelės pakylos. Kairėje nuotraukos pusėje matoma mergina visu ūgiu, ji liekno kūno sudėjimo, tamsių ilgų plaukų, vilki šviesią ilgą aptemptą suknelę ant petnešėlių, dalį veido dengia tamsi karnavalinė kaukė. Rankose ji laiko įrėmintą padėką ar sertifikatą. Jai iš kairės, ant pakylos, stovi vyras, greičiausiai vedantis aukcioną. Jis sportiško kūno sudėjimo, trumpų plaukų, ant kaktos užsidėjęs karnavalinę kaukę. Vyras vilki tamsų kostiumą, baltus marškinius, segi tamsią varlytę. Dešinėje rankoje jis laiko mikrofoną, kairėje – juodą segtuvą, iš kurio skaito tekstą, ten ir nukreiptas vyro žvilgsnis. Porai už nugarų matomas į sieną atremtas didelio formato paveikslas, biuro kėdė ir dar keli daiktai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką