Redakcijos skiltis

 

 


 

Autorės nuotr.Šį žurnalo numerį į spaustuvę atidavėme pačiame LASS XXXIV suvažiavimo įkarštyje. Terminai yra terminai, susitarimai – susitarimais. Svarbią žinią – rinkimų rezultatus – įrašėme tiesiai į žurnalo maketą, o daugiau žinių ir įspūdžių iš suvažiavimo užfiksavome artimiausiam „Mūsų žodžio“ numeriui. Kokie pokyčiai bebūtų asociacijos valdyme, aišku yra viena – LASS yra ir lieka brandi, stabili, savo kryptį – rūpestį žmonėmis su regos sutrikimais – išlaikanti organizacija. Ir jos, pirmiausia, laukia darbinga vasara. 

Vieno kertinių mūsų organizacijos tikslų – didinti regos neįgaliųjų savarankiškumą ir galimybes dalyvauti visuomeniniame gyvenime – bus siekiama per LASS pietvakarių centrą, kuris vykdys neregių kompleksinę socialinę reabilitaciją Kaune. Planuojamos dvi pamainos: nuo 2022 m. birželio 13 d. iki birželio 27 d. ir nuo 2022 m. birželio 28 d. iki liepos 12 d. Birželio 16, 17 d. tęsis neregiams ir silpnaregiams LASS organizuoti mokymai apie darbo paiešką. Kokybiškai priartinti teatro ir kino pasaulį neregių poreikiams birželio 20-ąją visą dieną mokysis profesionalūs aktoriai, užsirašę į garsinio vaizdavimo mokymo programą „Garsinio vaizdavimo teksto perteikimas teatre ir kine: balso aktoriaus („voice actor“) ugdymas“. Birželio 27–liepos 1 dienomis (nuo pirmadienio iki penktadienio) Vilniuje, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre, vyks informacinių technologijų stovykla neregiams ir silpnaregiams „IT – mūsų ateitis“. Dar galima registruotis į rugpjūčio 22–26 d. organizuojamą mokomąją stovyklą neregiams ir silpnaregiams „Saugus be regėjimo“, kuri vyks Palangoje. Ir tai tik dalis veiklų, vykdomų LASS, prie kurių galite prisijungti vasarą. Sekite LASS, filialų, organizacijos partnerių tinklalapius ar socialinių tinklų paskyras, kad atrastumėte sau naudingiausią ir tinkamiausią užsiėmimą. Pasirinkimas tikrai yra! 

Visgi nepamirštame, kad vasara įprastai yra ir poilsio, atostogų metas. „Mūsų žodžio“ redakcija linki gražios vasaros, gerų orų ir įsimintinų kelionių akimirkų. Susitiksime ir vasaros mėnesiais, bet prikaupę jėgų lengviau suplanuosime rudenio darbus. 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]