Redakcijos skiltis

 

 


 

Autoriaus nuotr.Galime tik pasidžiaugti, kad leidžiant 95-ąją vasarą kartu, kaip organizacijos nariai turime begalę temų diskusijoms, vykdome daug projektų, dalyvaujame visuomeninėse akcijose, teikiame konsultacijas ir esame matomi. Vis daugiau žmonių įsitikina, kad net turint kitokias matymo galimybes, gebame ir turėtume siekti būti aktyvūs ir visaverčiai visuomeninio gyvenimo dalyviai. 

Pradėjus diegti naująjį brailio rašto standartą, diskusijos netyla – gauname atsiliepimų, kad skaityti tekstą su didžiosiomis raidėmis nepatogu. Spausdiname šios pozicijos skaitytojų argumentus, bet labai kviečiame – toliau kalbėtis, tartis, kelti klausimus ir ieškoti atsakymų į juos. Rugsėjo mėnesį ketiname surengti susitikimą (greičiausiai nuotolinį), kuriame galėtume pasikalbėti apie naująjį brailio rašto standartą. Svarbiausia, kad atkreiptumėte dėmesį – integracija į visuomenę tai ne tik privilegija. Visų pirma, tai didelė atsakomybė. Ir kuo glaudžiau norime būti susiję su raštingu ir vizualiu pasauliu, kuris mus supa, tuo daugiau pastangų turime įdėti ir patys. Kartais tenka išmokti naujų dalykų, bet Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos atstovai tų pokyčių metu bus šalia ir padės juos prisijaukinti. 

Ir dabar ieškome būdų, kaip galėtumėme pagerinti savo narių emocinę būseną ir socialinį prisitaikymą. Birželio mėnesį rengėme stovyklą moterims „Saugi be regėjimo“, supažindinančią su socialinėmis priemonėmis smurtą patiriančioms moterims ir suteikiančią psichologinių žinių, įkvepiančių saugoti save ir savo aplinką nuo visokių rūšių smurto. Taip pat organizavome įsidarbinimo, savęs pateikimo darbdaviui mokymus jaunimui. Numatyti ir kiti mokymai – informacinių technologijų stovykla, vyksianti rugpjūčio 20–22 dienomis, planuojama kompleksinė socialinė reabilitacija neregiams, suteiksianti daugiau žinių bei įgūdžių, prisitaikant gyventi be regėjimo. Mes dalyvaujame įvairiose socialinėse kampanijose, kviečiančiose atkreipti dėmesį į neregių teises ir padėti jas užtikrinti visose gyvenimo srityse. Taip pat jungiamės ir prie kitų didelį atgarsį visuomenėje turinčių akcijų, kurios padeda viešinti organizacijos misiją. Liepos 5–25 dienomis drauge su akcija „Mums pakeliui“ LASS atstovai keliavo 500 kilometrų, kviesdami kurti įvairiapusę ir atvirą visuomenę. Ar ne tokioje norime gyventi? 

Irma Jokštytė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]