SVEIKINIMAS

 

SVEIKINIMAS LIETUVOS NEĮGALIESIEMS


Kasmet gruodžio 3 d. minima Pasaulinė neįgaliųjų diena.

Tai diena, kai mes visi ta proga susirinkę didesniuose ar mažesniuose kolektyvuose arba lankydami vieni kitus pasidžiaugiame ne tik nuveiktais darbais, bet ir numatome veiklos pagrindines gaires - užtikrinti neįgaliųjų lygias galimybes naudotis priemonėmis, skirtomis socialinei ekonominei integracijai, nepriklausomumui.

2003 metai - Europos neįgaliųjų metai. Lietuvoje siekiama formuoti naują požiūrį į neįgaliųjų problemų sprendimą, neįgaliųjų poreikiams pritaikyti fizinę aplinką, mokymą, ugdymą bei socialines paslaugas, didinti savarankiškumą.

Aš įsitikinusi, kad mes visa tai galime atlikti bendromis pastangomis sutelkę savo išmintį, norus, galimybes, materialius ir dvasinius išteklius. Ypač daug prie to gali prisidėti neįgaliųjų nevyriausybinės organizacijos, telkdamos narių pastangas šiems didžiuliams darbams atlikti.

Mūsų sumanytų darbų sėkmė - mūsų pačių rankose.

Nuoširdžiai sveikinu Pasaulinės neįgaliųjų dienos proga visus neįgaliuosius, jų artimuosius ir globėjus, visus, kurie vienaip ar kitaip padeda neįgaliesiems.

Linkiu Jums visiems kuo geriausios sveikatos, stiprybės, neišblėstančios vilties ir tikėjimo savo galimybėmis, nes jos yra neišsenkančios.

Ministrė Vilija Blinkevičiūtė

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]