18 08 22  Europos plaukimo čempionatas

Rugpjūčio 13-19 dieną Dubline (Airija) vyko tarptautinio parolimpinio komiteto (IPC) Europos plaukimo čempionatas.

Lietuvai šiame čempionate atstovavo trys plaukikai: Paulius Ašmontas, Mindaugas Dvylaitis ir Edgaras Matakas. Visi trys, turintys regėjimo negalią. Nė vienam iš Lietuvai atstovavusių plaukikų medalių pelnyti nepavyko, nepaisant to, čempionate užimtos vietos yra pakankamai aukštos. M.Dvylaitis, plaukdamas 100 m nugara, Europoje buvo penktas, o 100 m krūtine - šeštas. Labai nedaug iki bronzos medalio trūko E.Matakui. Plaukdamas 50 m jis užėmė 4-ąją vietą. Plaukdamas kitus du nuotolius - 100 m peteliške ir 100 m laisvu stiliumi - E.Matakas buvo penktas.

P.Ašmonto rezultatai kuklesni: 100 m nugara - devinta vieta, 100 m krūtine - vienuolikta vieta. Tačiau šis Europos čempionatas P.Ašmontui - pirmosios rimtos tarptautinės varžybos, o Lietuvos aklųjų sporto federacijos vadovai jo startus vertina visai neblogai. "Visi trys mūsų plaukikai pateko į finalus, visi užėmė pakamkamai aukštas vietas", - sakė LASF prezidentas Juozas Miliauskas.

Spalio mėn. du geriausi Lietuvos plaukikai - M.Dvylaitis ir E.Matakas - dviem savaitėms išvyksta į treniruočių stovyklą Japonijoje. Kelionės tikslas - susipažinti su būsimų parolimpinių žaidynių sporto bazėmis, infrastruktūra, kitais veiksniais, galinčiais turėti įtakos būsimiems rezultatams. Abu minėti plaukikai rimtai rengiasi dalyvauti Tokijo parolimpinėse žaidynėse. Ar pavyks į jas patekti, paaiškės ateinančiais metais. Kaip sakė M.Dvylaitis, 2019 metai bus itin nelengvi ir atsakingi.