18 06 15  Naujas sporto muziejus

Birželio 1 dieną Panevėžio "Cido" arenoje iškilmingai atidarytas miesto sporto muziejus.

Specialus stendas jame skirtas akliesiems ir silpnaregiams, garsinusiems savo miestą įvairiose pasaulio sporto arenose. Didžiausią apdovanojimų kolekciją pateikė Sigita Markevičienė, svarbiausias pergales iškovojusi Parolimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose.

Savo apdovanojimus iš pasaulio ir Europos čempionatų padovanojo Dangutė Skėrienė. Muziejuje dėmesys skirtas ir Renaldui Šateikai, iškovojusiam prizines vietas tuometinės Sovietų Sąjungos aklųjų ir silpnaregių lengvosios atletikos čempionatuose. Skambant "Panevėžio Garso" dūdų orkestro fanfaroms, Simbolinę juostelę perkirpo Olimpinio ir Parolimpinio komitetų prezidentai Daina Gudzinevičiūtė ir Mindaugas Bilius. Svarbiausia sporto muziejaus rengėja, muziejininkė Janina Sinickienė, kantriai rinko kiekvieną eksponatą, kruopščiai užrašinėjo kiekvieno sportininko istoriją.

Pirmaisiais parodos lankytojais tapo miesto meras R.M.Račkauskas, Seimo narys P.Urbšys, muziejaus direktorius A.Astramskas ir jo kolegos iš daugelio šalies muziejų bei gausus būrys tų, kurie pagerbti muziejaus ekspozicijoje.