18 04 20  Viešnagė pas mamutą

Balandžio 18 dieną Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC) lankytojai viešėjo Vilniaus Universiteto Chemijos ir gologijos fakulteto Geomokslų institute.

Instituto mokslininkė dr. Eugenija Rudnickaitė jiems pristatė neseniai į Lietuvą atvežtą unikalų eksponatą - mamuto, pavadinto Goša Arliečiu, griaučius.

Apie penkiasdešimt metų turėjęs, septynias tonas svėręs bandos vedlys rastas Sibiro taigoje, atsivėrus atodangai prie upės skardžio. Įspūdingo dydžio mamuto griaučiai su iltimis eksponuojami taip, kaip buvo rasti, lyg gyvūnas eitų pirmyn. Mokslininkė papasakojo griaučių radimo istoriją, pateikė faktų apie šių gyvūnų paplitimą, gyvenseną. Ekspoziciją papildė ir kiti, susiję su tuo laikmečiu moksliniai radiniai - raganosio, avijaučio, bizono bei dabartinių arklių protėvio tarpano griaučiai.

Anot VBSPC lankytojų, labai smagu, atitrūkus nuo įprastų darbų, sužinoti bei patirti ką nors nauja. Ne kasdien Lietuvoje vieši toks garbingas (iki 5m aukščio) ir tokio solidaus amžiaus svečias! VBSPC lankytojai mokslininkams ypač dėkoja už galimybę pasisveikinti su Goša paliečiant jo didžiulę, storą ir galingą iltį.