17 11 22  Festivalis, skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui

2018 metais LASS, tęsdama ilgametę tradiciją, vėl rengia Lietuvos aklųjų ir silpnaregių meninės raiškos ir kūrybos festivalį.

Festivalis skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti ir apims visą Lietuvą. Jį sudarys trys smulkesni, regioniniai festivaliai. Juos siūloma rengti trijuose regionuose: Vilniaus, Klaipėdos ir Panevėžio. Kauno ir Šiaulių regionų meno saviveiklos kolektyvai galės patys rinktis, kuriame iš minėtų regioninių festivalių dalyvauti.

Festivalio nuostatuose skelbiama, kad jo dalyviais gali būti visų miestų ir regionų LASS struktūroje veikiantys aklųjų ir silpnaregių meno mėgėjų kolektyvai: vokaliniai, populiarios muzikos ansambliai, folkloro bei etnografiniai ansambliai, liaudiškos muzikos kapelos, kiti instrumentiniai kolektyvai, šokių ir teatro kolektyvai. Aklieji ir silpnaregiai tautodailininkai bei amatininkai festivalio metu rengs savo kūrybos darbų parodas-muges. Svečio teisėmis festivalyje galės dalyvauti ir ne LASS meno mėgėjų kolektyvai bei profesionalūs menininkai.

Meninės raiškos ir kūrybos festivaliu siekiama skatinti aklųjų ir silpnaregių socialinę integraciją, tarpusavio bendradarbiavimą, kelti kolektyvų meninį lygį, norima prisidėti prie regioninio liaudies meno puoselėjimo ir sklaidos. Siūloma festivalį, įvertinus turimas galimybes ir aplinkybes, organizuoti miestų kultūrinėse erdvėse, kaimo turizmo sodybose, gamtos ir kultūros parkuose, dvaruose, muziejuose, kultūros rūmuose.