17 11 02  Įspūdžiai iš tolimojo Mauricijaus

Spalio pabaigoje, kai Lietuvą merkė nesiliaujantys lietūs, Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro lankytojai klausėsi kelionės į Mauricijaus salą įspūdžių.

Centro lankytojus pasitiko egzotiškas smilkalų kvapas, karšta, Mauricijuje augintos vanilės juodoji arbata, pakrantėje surinktų ir parsivežtų koralų paroda. Išsiaiškinę, kur gi yra tas paslaptingasis Mauricijus, kaip į jį patekti, pačiupinėję pinigus, kuriais atsiskaito vietiniai gyventojai, centro lankytojai pasinėrė į vaizdais ir garsais perteikiamą įspūdžių dalį. Jie galėjo pasigrožėti vietine Sega muzika ir šokiais, indų šokių grupės pasirodymu, indiško sario rengimosi pamoka, įspūdingais gamtos vaizdais, galėjo išgirsti daug įspūdžių bei techninių patarimų iš vandens sporto pramogų srities, pavyzdžiui, kaip plaukioti irklente.

Aklųjų ir silpnaregių gaunamos pajamos kol kas jiems neleidžia daug ir intensyviai keliauti, ypač po tolimas, egzotiškas šalis. Vis dėlto žmonės keliauja nuolat, kopia į kalnus, dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose, atostogauja tolimose šalyse. Todėl panašaus pobūdžio susitikimai yra ne tik įspūdžių iš jau įvykusių kelionių perteikimas, bet ir pasidalijimas praktine patirtimi, o kartu rengimasis naujoms kelionėms, kurios dažnam aklajam ir silpnaregiui yra dar viena galimybė peržengti savo negalią.