17 07 12  Viešnagė Merkio aukštupio bendruomenėje

Liepos 11 d. Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro lankytojams Merkio aukštupio krašto bendruomenė dovanojo "pojūčių dieną".

VBSPC lankytojai keliavo į netolimą, bet nedaug pažįstamą Šalčininkų kraštą. "Pojūčių dieną" sumanė ir vilniečius į ją pakvietė Merkio aukštupio bendruomenės pirmininkė rašytoja, žurnalistė Aurelija Arlauskienė. Svečiai pirmiausia ir aplankė A. Arlauskienės sodybą, pažino čia auginamų daugybės levandų ir kitų gėlių bei vaistažolių magiją. UAB Evaldo daržovės šeimininkė Vitalija aprodė įmonę, papasakojo apie savo verslą, parodė didžiules erdves, kur auga kvapieji prieskoniniai augalai, pavaišino gardžiomis arbatomis.

Įdomiausi pojūčiai ir potyriai vilniečių laukė Ramunės ir Egidijaus Žukauskų kaimo turizmo sodyboje vadinamoje "Vabalyne". Čia svečių laukė prikūrenta dūminė pirtis, būrys patyrusių pirtininkų ir šimtametės pėrimosi tradicijos. Visi, kas norėjo, buvo išperti, išvanoti liepinėmis vantomis, pagirdyti žolelių arbata ir pavaišinti skaniu kaimišku sūriu. Kas nenorėjo pertis, galėjo leisti laiką gamtos ir Merkio prieglobstyje.

Vilniečiai už dovanotą galimybę per vieną dieną tiek daug patirti nuoširdžiai dėkoja Merkio krašto bendruomenei ir jos pirmininkei A. Arlauskienei.