17 06 13  Motociklais po Lietuvą

Praėjusį savaitgalį per Lietuvą praūžė motociklininkų akcija "Mane veža".

Šių metų "Mane veža" buvo iskirtinė: joje ant motociklų kartu su jų šeimininkais, kaip keleiviai, sėdo aklieji ir silpnaregiai.

"Mane veža" ir panašios motociklininkų akcijos jau yra tapusios tradicinėmis. Šiemet viena iš akcijos organizatorių - Aldona Juozaitytė-Pieva pasiūlė, kad akcijoje galėtų dalyvauti ir žmonės, turintys regėjimo negalią. Jie taptų motociklininkų keleiviais ir šitaip praktiškai pajustų važiavimo motociklu malonumą. Aklieji entuziastingai palaikė šį sumanymą.

Akcija vyko visoje Lietuvoje, tiek didžiuosiuose miestuose, tiek mažesniuose miesteliuose. Skelbiama, kad iš viso joje dalyvavo apie 150 žmonių (daugiau nei 70 ekipažų), vien aklųjų ir silpnaregių dalyvavo apie 80.

Reportažus apie akciją parodė Lietuvos televizijos kanalai, nušvietė spauda. Ir motociklininkai, ir aklieji nauja bendravimo forma liko patenkinti. Po nuotaikingo pasivažinėjimo ne vienas jo dalyvis ir dalyvė dalijosi mintimis, kad ant motociklo sėdęs(-usi) pirmą kartą arba po daugelio metų pertraukos, kad po akcijos pasikeitė požiūris į pačius motociklininkus, dažnai nutrūktgalvius, bet kartu draugiškus ir rūpestingus šalia esančiam žmogui.