17 02 08  Moksleiviams apie saugų internetą

Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) darbuotojai ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių centro (LASUC) moksleiviai bei pedagogai drauge paminėjo Saugaus interneto dieną - Vasario 7-ąją.

Savo žiniomis, kaip saugiai naudotis internetu, dalijosi LAB darbuotoja Dalia Balčytytė. Daugiausia dėmesio buvo skiriama socialiniams tinklams, ypač jaunimo pamėgtam Facebook. Lektorė kartu su jaunaisiais klausytojais aptarė žmogaus, bendraujančio socialiniuose tinkluose, atsakomybę prieš save, draugus, bendruomenę. Viešnia atkreipė dėmesį, kad informacija, nuotraukos, kurias įkeliame į Facebook ar kitus socialinius tinklus niekur nedingsta, net jeigu patys ją vėliau ir ištriname. Ar būsime ja patenkinti po metų, kelerių, ar bus ja patenkinti mūsų draugai - tai tik keletas klausimų, į kuriuos, padedami lektorės, moksleiviai bandė rasti atsakymus.

Moksleiviams taip pat pristatyta LAD administruojama virtuali biblioteka "Elvis", išklausyti jų pageidavimai ir mintys, ką reikėtų daryti, kad "Elvis" sulauktų daugiau lankytojų. Ne visoms joms vyresnieji, matyt, pritars, bet svarbiausia - dialogas apie virtualią erdvę, jos privalumus ir pavojus - užsimezgė.