16 10 18  Garbinga sukaktis

Spalio 17 dieną Vilniuje, Beatričės Grincevičiūtės memorialiniame bute-muziejuje, paminėta televizijos režisierės, Beatričės bičiulės, Jadvygos Zinaidos Janulevičiūtės 90-ties metų sukaktis.

J. Z. Janulevičiūtė yra dokumentinio filmo "Beatričė" apie B. grincevičiūtę autorė. Filmas sukurtas beveik prieš penkiasdešimt metų, bet yra žiūrimas ir vertinamas iki šiol. Kaip sakė pati režisierė, vienas iš vertingiausių jo bruožų yra tai, kad dainininkė čia parodoma visiškai natūrali, tokia, kokia buvo gyvenime.

J. Z. Janulevičiūtė buvo viena ištikimiausių B. Grincevičiūtės bičiulių, bendravusi su ja nuo pirmųjų dainininkės atvykimo į Vilnių metų iki paskutiniųjų jos gyvenimo dienų, parašiusi apie ją tris knygas. J. Z. Janulevičiūtė yra tikriausiai vienintelis Lietuvoje žmogus, dar atsimenantis pirmąjį B. Grincevičiūtės koncertą, transliuotą per tuometinį kauno radiofoną 1937 metų lapkričio mėn. Z. Janulevičiūtė iki šiol yra aktyvi Beatričės labdaros ir paramos fondo narė, šių metų pavasarį Ilguvoje ji atidengė B. Grincevičiūtei skirtą atminimo lentą.