16 08 25  Parolimpiečiams įteikė Lietuvos vėliavą

Rugpjūčio 24 dieną vilniuje, Katedros aikštėje, įvyko Lietuvos parolimpiečių išlydėtuvės į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes.

LR prezidentė Dalia Grybauskaitė parolimpiečiams įteikė Lietuvos vėliavą ir linkėjo sėkmės. Savo kalboje ji atkreipė dėmesį, kad parolimpiečių pergalės yra dvigubai svarbesnės ir dvigubai sunkesnės: jie turi nugalėti ne tik varžovą, bet ir savo negalią. Lietuvos parolimpinę rinktinę sudaro 13 sportininkų, tarp jų - golbolo vyrų rinktinė ir plaukikas (jauniausias rinktinės dalyvis) Edgaras Matakas. Parolimpiečių palydoms skirtame renginyje koncertavo silpnaregis dainininkas Gražvydas Sidiniauskas.

Visą savaitę - iki rugpjūčio 31 d. Katedros aikštėje veikia neįgaliųjų sportui skirtas skveras "Kelias į Rio". Jame savanoriai visus, kam įdomu, supažindina su neįgaliųjų sportu: galima pakilnoti golbolo kamuolį, pamėtyti į krepšį sėdint neįgaliojo vežimėlyje, susipažinti su kitomis neįgaliųjų kultivuojamomis sporto šakomis. Dideliame lauko ekrane rodomi dokumentiniai filmai apie parolimpinio sporto istoriją Lietuvoje.