16 08 03  Aklieji laivo denyje

Trys LASS Klaipėdos miesto filialo nariai Andrius Semenecas, Darius Vaitkevičius ir Rasa Litvinaitė burlaiviu plaukė iš Liepojos į Klaipėdą.

Liepos pabaigoje, prieš pat Jūros šventę, į Klaipėdą atplaukė katamaranas "Lover". Jo įgulą sudarė grupė Jakaterinburgo (Rusija) aklųjų bei silpnaregių ir jiems padedantys Latvijos buriuotojai.

Liepos - rugpjūčio mėn. Jakaterinburgo aklieji, padedami profesionalių buriuotojų, jūra keliauja aplink Europą. Kelionę jie pradėjo Sankt Peterburge ir, iki atplaukdami į Klaipėdą, jau aplankė Suomijos, Švedijos ir Latvijos uostus. Liepojoje prie jų prisidėjo ir minėti trys lietuviai. Klaipėdoje svečiai susitiko su vietos aklųjų ir silpnaregių bendruomene, norintiems surengė ekskursiją užrištomis akimis po savąjį laivą.

Iš Klaipėdos keliautojai išplaukė į Lenkiją, planuojama lankytis Vokietijos, Nyderlandų ir Belgijos uostuose, o rugpjūčio 22 dieną užbaigti kelionę Paryžiuje. Iš viso laivo įgula per daugiau nei pusantro mėnesio nuplauks beveik 5000 kilometrų.

Jakaterinburgo aklųjų kelionė - dar vienas įrodymas, kad aklieji gali gyventi pilnakraujį, įdomų ir nuotykių nestokojantį gyvenimą. Uostuose, kuriuose lankosi, keliautojai susitinka su vietos neįgaliaisiais, norinčius priima dalį kelio plaukti kartu. "Galėjome plaukti iki Lenkijos, gal ir toliau, - sakė D. Vaitkevičius, - bet būtų iškilusi problema, kaip sugrįžti namo. Tam mes nebuvome pasiruošę.