16 06 23  Kelionė per pasakų dangų

Birželio 20 dieną Kaune, Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) vienuolyne, pristatyta nauja Indrės Gaskaitės pasakų kompaktinė plokštelė "Per pasakų dangų".

I. Gaskaitė kuria neilgas nuotaikingas, dažnai - pamokančias istorijas iš kasdienybės smulkmenų ir nuotrupų. Bet kasdienybė, buitis - tik išvbiršinis pasakų klodas. Pro jį byloja kitas, kasdienybės dėsniams nepavaldus pasaulis: obuoliukas ieško savo tėčio, muilo gabalėlis baiminasi, kad žmogus jį suvartos, ...

Plokštelėje skamba 8 pasakos apie kasdieninius džiaugsmus ir troškimus ir didelį džiaugsmą, kai jie išsipildo, apie sugebėjimą paprastuose ir kasdieniniuose dalykuose pamatyti ir išgirsti amžinąsias tiesas, atpažinti grožį ir nuoširdžius jausmus. "Per pasakų dangų" - antroji jaunos autorės kompaktinė pasakų plokštelė (pirmoji - "Kas namelio širdyje" 2014 m.).

J. Gaskaitės kūryboje žodis, juo kuriamas vaizdas glaudžiai susijęs su muzika. Muzika žodžiu kuriamą vaizdą ne tik apipavidalina, bet ir pratęsia, suteikia naujų spalvų bei tonų. Drauge su autore keliaudami "per pasakų dangų" jaunieji klausytojai gali susipažinti su įvairiais muzikos instrumentais: smuiku, fleita, klarnetu, akordeonu, perkusiniais instrumentais, gitara, sintezatoriumi. Čia esama daug kitų neįprastų garsų, kurių kiekvienas ką nors byloja apie tikrovę.