16 02 23  Spektaklis su garsiniu komentaru

Vasario 21 dieną Nacionalinis Kauno dramos teatras į svečius pakvietė regėjimo negalią turinčius vaikus.

Jiems buvo parodytas spektaklis su garsiniu komentaru - režisierės ir dramaturgės Agnės Dilytės istorija "Solė ir močiutės". Spektaklio klausėsi daugiau nei 20 Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro bei integruotai besimokančių vaikų. Kad geriau suprastų, kas vyksta scenoje, prieš spektaklį vaikai susitiko su aktoriais, apžiūrėjo jų drabužius, vaidinimo metu naudojamą rekvizitą.

Garsinį komentarą kaip ir praėjusiais metais rengė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto audiovizualinio vertimo katedros studentai.

"Solė ir močiutės" - pirmasis spektaklis su garsiniu komentaru, parodytas vaikams, tačiau nebe pirmasis šio teatro projektas siekiant teatro meną priartinti prie negalią turinčių žmonių. Praėjusių metų lapkričio mėn. teatras suaugusiems žiūrovams su garsiniu komentaru parodė MAX Frisch pjesę "Biografija: vaidinimas". Vasario pradžioje įvyko spektaklis su vertimu į gestų kalbą. Spektaklius su garsiniu komentaru bei vertimu į gestų kalbą teatras rengiasi rodyti ir ateityje.