15 09 31  Per jūrą į Švediją

VŠĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centras kartu su kelionių agentūra "Kelionių laikas" šiemet jau antrą kartą tęsia pažintines keliones.

Rugsėjo 27 - 29 dienomis daugiau kaip 40 Vilkpėdės bendruomenės narių aplankė Rygą, Stokholmą, Jelgavą.

Pirmoji kelionės diena prasidėjo pažintimi su Latvijos sostine - Ryga, apžvalgine ekskursija po senamiestį. Svarbiausi aplankyti objektai: Domo katedra, paminklas garsiems Brėmeno muzikantams, Juodagalvių riterių rūmai, Rygos pilis.

Antroji kelionės diena prasidėjo keltu atplaukus į Švedijos sostinę - Stokholmą. Vilniečiams surengta apžvalginė ekskursija po Stokholmo senamiestį, Riterių bažnyčią, kur palaidoti Švedijos monarchai, Rotušę, Karališkuosius rūmus, Parlamentą. Vilniečiai aplankė ir garsųjį "Vazų" laivą -muziejų, kur eksponuojamas iš jūros dugno iškeltas XVIIa. karališkasis karo laivas, jūros dugne išgulėjęs daugiau nei 300 metų.

Paskutinė kelionės diena baigėsi pažintimi su Jelgavos miestu: jos senamiesčiu, rūmais, bažnyčiomis. Iš Jelgavos kelias vedė atgal į namus. Keliauninkai dvi naktis praleido jūros kelte. Daugeliui jų, ypač visiškai nematantiems žmonėms, tai buvo unikali patirtis.