15 04 02  Apdovanota "Bitinėlio pasakų" autorė

Kovo 28-ąją, minint Tarptautinę teatro dieną, Auksiniais scenos kryžiais ir kitais prizais apdovanoti labiausiai teatrui nusipelnę Lietuvos aktoriai ir režisieriai.

Tarp labiausiai nusipelniusių scenos menui žmonių yra ir jauna režisierė Karolina Žernytė. Jai įteiktas režisieriaus, teatro pedagogo Boriso Dauguviečio auskaras! Šiuo išskirtiniu prizu K. Žernytė apdovanota už sėkmingas naujų teatro formų paieškas suartinant reginčiųjų ir aklųjų pasaulius spektakliuose "Bitinėlio pasakos šešiems pojūčiams" ir "Vanduo akmuo geluonis".

Tiek "Bitinėlio pasakose", tiek ir naujajame K. Žernytės režisuotame spektaklyje žiūrovams užrišamos akys - spektaklio vyksmą jie turi suprasti pasitelkdami kitus pojūčius: klausą, lytėjimą, uoslę, skonį, vaizduotę... Artimiausiu metu spektaklis bus rodomas dviejuose miestuose - Vilniuje ir Klaipėdoje.

Galvojama ir apie keliones į kitus miestus, tačiau tai, anot režisierės, dar nėra iki galo aišku. Vilniuje balandžio mėn. "Vanduo akmuo geluonis" bus rodomas du kartus - balandžio 16 ir balandžio 17 dienomis kultūros bare "Kablys".