15 03 30  Taikomoji dailė ir muzika

Vieną kovo pabaigos dieną vilniečiai turėjo galimybę patirti du prasmingus meno pasaulio reiškinius.

Kovo 25 d. Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC) lankytojai vyko į Lietuvos Taikomosios Dailės Muziejų. Čia jie turėjo unikalią galimybę susipažinti su respublikos žymiausiais tekstilės meno kūriniais. Specialiai VBSPC prašymų suorganizuotoje ekskursijoje gidas papasakojo įdomių faktų iš tekstilės meno srities pasaulio.

Parodoje, skambiu pavadinimu "Unikali tekstilė", pristatomi darbai nuo seniausių laikų - gobelenų, puošusių menes, iki šiuolaikinių tarptautinėse meno bienalėse apdovanojimus pelniusių autorinių darbų. Svečiai turėjo unikalią progą pabendrauti su pačia parodos kuratore, kuri papasakojo kaip ir kokiais principais besiremdamos, kartu su kolegėmis iš įvairių Lietuvos muziejų rinko eksponatus šiai ekspozicijai.

Po parodos ekskursijos dalyviai buvo pakviesti į edukacinį užsiėmimą, kur gilinosi į gobeleno audimo techniką ir patys įaudė po kelias gijas į naują, bendrai įvairių šalies organizacijų kuriamą, gobeleną, skirtą Lietuvai.

 

Kovo 25 d. popietę VBSPC muzikos gerbėjai turėjo puikią galimybę pamatyti Lietuvos Nacionalinio Operos ir Baleto Teatro (LNOB) spektaklį J. F. Halevy operą "Žydė". Šis kūrinys garsus ir dažnai statomas visame pasaulyje. Lietuvoje savo istoriją šis veikalas skaičiuoja nuo 1927 metų. VBSPC lankytojai dėkingi LNOB teatro direkcijai už galimybę lankytis teatro spektakliuose ir dėmesingą globą, leidžiančią palankiausiomis sąlygomis pažinti iškiliausius Lietuvos meno reiškinius.