Redakcijos skiltis
 
 
Autorės nuotrauka

Į klausimą, kas yra laikas, kaip jį pažinti, žmonės siekė atsakyti visais amžiais. Kalendoriai, kaip viena iš priemonių laikui skaičiuoti, atsirado jau seniausiose išsivysčiusiose civilizacijose, bet tik po gana ilgo laiko, XIX a., prieita prie vieningos laiko skaičiavimo sistemos. Ir nesvarbu, kad apie šio skaičiavimo pradžių pradžią – astronominį Saulės ir Mėnulio ciklą – dabar dažniausiai net nesusimąstome, kalendoriai vis dar išlieka žmonėms reikalingi. Verčiame 2024-ųjų lapą. 

Sausio kalendoriuje mums neabejotinai labai svarbi 1809 m. sausio 4-oji, Luji Brailio gimimo diena. Nepaisant vis tobulėjančių informacinių technologijų, vizualinės informacijos gausos, žmogaus raštingumas, gebėjimas suvokti, analizuoti skaitomą tekstą tebelieka svarbiausia jo kultūrinio identiteto dalimi. Atskiras ačiū skaitantiems žurnalą, jo priedą „Pasaulis į namus“ brailio raštu.  

O štai šių metų sausio 15-ąją atiduota pagarba ir istorinio atminimo skola: prie Naugarduko g. 91 pastato Vilniuje atidengta atminimo lenta, įamžinusi prieš 33 metus vykusius įvykius. 1991 m. sausio 15 d. rytą iš šiame LASS pastate veikusios tuometės Lietuvos aklųjų bibliotekos garso įrašų studijos pradėtos ir beveik metus vyko Lietuvos radijo transliacijos. Apie tai plačiau kitame numeryje. 

Šiuos metus pradedame atnaujinę žurnalo dizainą, patogesnį silpnaregiams. Platesnis šriftas, didesni tarpai tarp eilučių, pastraipų, tinkamas kontrastas, draugiškas akims teksto lygiavimas – viliamės, kad skaityti popierinį žurnalą galėsite lengviau. O ką skaityti „Mūsų žodyje“ tikrai gali rasti skirtingo amžiaus, įvairių pomėgių ir požiūrių žmogus. Šįkart turėtų likti patenkinti net kryžiažodžių mėgėjai. Tad kurkime įdomias temas kartu! 

 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 

[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]