Redakcijos skiltis

 

 


 

Autorės nuotraukaPrieš pradėdama rašyti šių metų paskutinę Redakcijos skiltį, pasklaidžiau visus 2023-iųjų „Mūsų žodžio“ numerius, prisiminiau jų viršelius: štai patogiai su mezginiu įsitaisiusios Laimutė Dvylaitienė ir Bronislava Špagina, graži akimirka iš žurnalisto ir prozininko, žurnalo „Mūsų žodžio“ vyriausiojo redaktoriaus Liongino Ragėno jubiliejinio vakaro, buvau sustabdyta skvarbaus, daug išgyvenimų bylojančio palangiškio Kazimiero Algirdo Pečiukonio žvilgsnio. Balandžio numerio viršelį savo drąsa ir muzika atgaivino lietuviškosios „neregių eurovizijos“ laimėtojas Gražvydas Sidiniauskas, vėliau, gegužę, kartu su Andžėjumi, Dainora, Tautvydu ir Grigu akimirką galėjome klaidžioti Maltos krantinėmis, o birželis padovanojo nuotrauką iš šiauliečių ekskursijos Vilniuje. Tada liepos numeris, su daug kam įsiminusiu LASS sąskrydžiu, po jo, rugpjūtį, – viršelis su nenuilstančia Ieva Krivickaite ir jos gražuoliu šunimi vedliu Fėja. Lietuvoje tokio neįprastai karšto rugsėjo viršelį papuošė žygių dvasia prie įveiktos snieguotos Alpių viršukalnės spinduliuojantis Povilas Krapikas su vienu iš vedlių Mariumi Minkevičiumi. Spalį kartu su Ernestu ir Dainiumi mokėmės savarankiškai eiti su baltąja lazdele, o lapkritį ant viršelio su kvepiančia gilių kava sutilpo didžioji Tauragės ir Pagėgių filialo dalis. Kodėl kalbu nuotraukomis? Galite papriekaištauti, kad vaizdai jums nėra pats tinkamiausias įrankis, net jei ir gerai aprašytas. Tačiau norėjosi pasakyti – po šia vaizdų mozaika slepiasi dešimtys straipsnių, jūsų gyvenimo ir darbų istorijų, kūryba, progos, naujienos, pramogos, problemos, draugai, pažįstami ir nepažįstami likimo broliai. Esame dėl Jūsų ir rašome Jums. Tereikia atsiversti „Mūsų žodį“. 

Palydėdama paskutinį šių metų numerį, dėkoju kiekvienam, skaičiusiam ar tik pasklaidžiusiam žurnalą. Ačiū nuolatiniams jo kūrėjams, taip pat bičiuliams iš savų ir tolimesnių institucijų, lankiusiems redakciją su idėjomis, mūsų bendruomenei svarbiomis naujienomis. Atskirai dėkoju su kasmėnesine rubrika atsisveikinančiai straipsnių autorei, muzikologei Laimai Slepkovaitei, net penkerius metus mus įtraukusiai į muzikinį regimų neregių pasaulį. Nelengvu, bet principingų asmenybių gyvenimu rodžiusiai, kad tą pasaulį galime keisti kiekvienas. 

Laukiant gražiausių metų švenčių linkime pasidžiaugti viskuo, kas iš širdies brangu. Įsiklausymo, sveikatos, stiprybės ir gražių akimirkų visais ateinančiais metais! 

 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]