Laiko juosta

 

Viešnagė Europos aklųjų sąjungos forume


 

Parašas po straipsniuLietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) prezidentas Paulius Kalvelis ir viceprezidentas Vilmantas Balčikonis spalio 4–5 d. viešėjo Paryžiuje, kur vyko Europos aklųjų sąjungos (EAS, angl. – EBU) narių organizacijų lyderių mainų forumas. Šiuo metu organizacija vienija 41 Europos šalį. 

Renginys vyksta antrus metus iš eilės ir yra skirtas prioritetiniams klausimams susiderinti ir aptarti. Šiemet buvo tariamasi dėl kitais metais vasario mėnesį vyksiančios EAS generalinės asamblėjos, kurioje bus renkama nauja organizacijos vadovybė ir valdyba. Į valdybos sudėtį įeina prezidentas, 2 viceprezidentai, iždininkas ir generalinis sekretorius. Iki renginio buvo atlikta apklausa organizacijose narėse dėl svarbiausių tikslų, o jo metu buvo pristatytos galimos EAS strateginės kryptys artimiausiems 4 metams. Susirinkę lyderiai diskutavo apie organizacijos prioritetus ir pagrindinius tikslus. Taip pat kalbėta apie Europos prieinamumo centro įkūrimą, kuris padėtų įgyvendinti Prieinamumo direktyvą. 

LASS viceprezidentas V. Balčikonis pasakojo, kad nors viešnagė Prancūzijos sostinėje buvo labai trumpa, truko tik porą dienų, jis ir prezidentas spėjo pasidomėti ir Paryžiaus pritaikomumu. „Matėme visko: ir „nekalbančių“ šviesoforų, ir taktilinių takų, vedančių į sieną. Bendraudami su kitų šalių organizacijų vadovais supratome, kad tikrai nesame paskutinėje vietoje tarp Europos šalių. Ypač atotrūkis jaučiasi nuo šalių, kurios nėra Europos Sąjungos narės. Joms dar labai daug reikia pasiekti. Ir kolegos nemažai gali pasimokyti iš mūsų.“ 

LASS informacija 

 

Nuotrauka. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių interesams sąjungos vadovai atstovavo EAS narių organizacijų lyderių mainų forume Paryžiuje / V. Balčikonio nuotr. 

Abipus pailgos konferencijų patalpos tęsiasi po eilę stalų, prie kurių vieni priešais kitus sėdi EAS forumo dalyviai. Dešinėje nuotraukos pusėje iš arti užfiksuotas kairiuoju profiliu kiek pasisukęs P. Kalvelis, dėvintis šviesius polo stiliaus marškinėlius su užrašu „Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga“ kairėje krūtinės pusėje ir logotipu virš jo. P. Kalvelis yra trumpų plaukų ir trumpai skusta barzdele, apžėlusiu smakru. Paulius dešine ranka liečia priešais jį ant stalo padėtą klaviatūrą ir atrodo susimąstęs, tačiau lūpų kampučiai kiek pakilę. Jis galimai susitelkęs į nuotraukos kairėje sėdinčio ūsuoto vyro pasakojimą. Kalbėtojas dėvi marškinius, yra su akiniais, kalba į laikomą mikrofoną. Daugelis dalyvių klausosi galvas parėmę rankomis. Ant patalpos gale esančios sienos projektorius rodo viešbučio pavadinimą „Maison Montmartre“ ir logotipą po juo – skydo formos rėme pavaizduotą daugiaaukštį pastatą. Ant stalų išdėlioti įvairūs daiktai: kartoninės sulčių pakuotės, užrašinės, nešiojamieji kompiuteriai ir kiti reikmenys. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką