Specialisto komentaras

Autoriaus nuotraukaGiedrius Stoškus, teisininkas, [email protected]

Parama užimtumui karantino metu

 

Reaguodama į koronaviruso pandemiją Lietuvos Vyriausybė 2020-02-26 nutarimu Nr. 152 „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ paskelbė valstybės lygio ekstremaliąją situaciją visoje šalyje o 2020-03-14 nutarimu Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ – karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. 

Siekdamas tokios padėties metu saugoti darbo vietas ir padėti smulkiesiems verslininkams Seimas 2020-03-17 įstatymu Nr. XIII-2822 pakeitė ir papildė keletą Užimtumo įstatymo straipsnių, taip pat buvo pakeisti ir Darbo kodekso 47 ir 49 str. Užimtumo įstatymas papildytas nauju 5-1 str., kuris numato savarankiškai dirbantiems asmenims, tai yra, vykdantiems ūkinę veiklą pagal verslo liudijimą, individualios veiklos pažymą ar individualių įmonių savininkams, šalyje paskelbus ekstremalią situaciją ar karantiną iš garantinio fondo kas mėnesį mokėti po 1 minimalių vartojimo poreikių dydžio (MVPD) išmoką (šiuo metu MVPD yra 257 Eur). Minėta išmoka bus mokama tik tiems savarankiškai dirbantiems asmenims, kurie atitinka dvi sąlygas: 

iki kreipimosi gauti išmoką dienos faktiškai vykdė veiklą ir yra sumokėję visas privalomas mokėti socialinio draudimo įmokas už ne trumpesnį kaip 3 mėnesių laikotarpį per 12 mėnesių iki Lietuvos Respublikos Vyriausybės paskelbtos ekstremaliosios situacijos ar karantino paskelbimo dienos arba nuo šių įmokų mokėjimo yra įstatymo atleisti, pvz., neįgalieji, dirbantys pagal verslo liudijimą; 

nedirba pagal darbo sutartį arba darbo santykiams prilygintų teisinių santykių pagrindu. 

Dėl minėtos išmokos skyrimo individualią veiklą vykdantys asmenys turi kreiptis į teritorinę užimtumo tarnybą. 

Siekiant saugoti pagal darbo sutartį dirbančių žmonių darbo vietas buvo pakeistas Darbo kodekso 47 str., o Užimtumo įstatymo 41 str. papildytas 2-1 dalimi. Minėtuose teisės aktuose nustatyta, kad darbdaviams, dėl šalyje esančios ekstremalios situacijos arba karantino darbovietėje paskelbus prastovą, prastovoje esantiems darbuotojams būtina mokėti ne mažesnį kaip 1 minimalios mėnesio algos (MMA) dydžio darbo užmokestį (šiuo metu 1 MMA yra 607 Eur). Užimtumo tarnyba tokiems prastovą paskelbusiems darbdaviams subsidijuoja 60 proc. darbuotojams sumokėto darbo užmokesčio prastovos metu, o tais atvejais, kai darbdavys veikia tuose ūkinės veiklos sektoriuose, kuriuose apribojimai nustatyti Vyriausybės nutarimu – net 90 proc. darbuotojams sumokėto darbo užmokesčio prastovos metu. Ši subsidija už vieną prastovoje esantį darbuotoją negali būti didesnė kaip 1 MMA. 

2020 metų balandžio mėnesio posėdžiuose (dabartiniais duomenimis – 2020-04-07) Seimas planuoja priimti naują Užimtumo įstatymo kelių straipsnių pakeitimo įstatymo projektą, pagal kurį subsidijos už prastovas bus padidintos. Pagal šį projektą subsidijuojama bus nebe 60 proc. prastovoje esančių darbuotojų darbo užmokesčio, o darbdavio pasirinkimu arba 90 proc. prastovoje esančių darbuotojų darbo užmokesčio, bet ne daugiau kaip 1 MMA, arba 70 proc. prastovoje esančių darbuotojų darbo užmokesčio, bet ne daugiau kaip 1,5 MMA. Be to bus palengvintos kai kurios subsidijos gavimo sąlygos individualią veiklą vykdantiems asmenims. 

Taip pat verta paminėti, kad priimta specialiųjų poreikių vertinimo per karantiną tvarka. Ji nustatyta sprendimu „Dėl sveikatos priežiūros įstaigų darbo organizavimo paskelbus karantiną Lietuvos Respublikos teritorijoje“. Kai asmuo kreipiasi į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, neįgalumo ir darbingumo lygių ar specialiųjų poreikių nustatymas vykdomas asmeniui nedalyvaujant, o jo asmens veiklos ir gebėjimo dalyvauti įvertinimo klausimynas pildomas susisiekus telefonu ar el. paštu. Vadovaujantis šiuo sprendimu, savivaldybės administracijos darbuotojai pensininkams klausimyną užpildo susisiekę su jais ar jų atstovais telefonu ar el. paštu. Jei specialieji poreikiai vertinami pensininkui, gaunančiam paslaugas socialinės globos įstaigoje, palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje ar asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, klausimyną užpildyti rekomenduojama bendradarbiaujant su šių įstaigų socialiniais darbuotojais. 

Jeigu asmeniui nustatytas dalinis darbingumas, neįgalumas ar specialieji poreikiai, ir sprendimas dėl to baigiasi per karantiną, žmonėms nereikia kreiptis į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą dėl pratęsimo – jis tęsiamas automatiškai. Anksčiau priimtas sprendimas galios iki karantino pabaigos ir dar 30 kalendorinių dienų jam pasibaigus. Susijusios pensijos ir išmokos bus mokamos įprastai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]