NEREGIŲ LABUI

Vilma VENCKUTONYTĖ

ŽMOGIŠKOJI VERSLO PUSĖ


Kovo 22–25 dieną Trakuose vyko tarptautinis moterų ir jaunimo golbolo turnyras, kuriame dalyvavo ir naujai suburta Lietuvos jaunimo golbolo komanda. Pradėti Lietuvoje rengti moterų ir jaunimo tarptautines varžybas paskatino vyrų golbolo rinktinės pasaulinė sėkmė. 

Tarptautiniame jaunimo ir moterų Trakų turnyre dalyvavo maksimalus skaičius komandų, kiek organizatoriai galėjo priimti. Moterų grupėje varžėsi penkios komandos: Izraelio, JAV, Prancūzijos, Rusijos ir Suomijos – trys iš jų po šio turnyro liko Lietuvoje ir ruošis birželį Švedijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui. Jaunimo grupėje varžėsi šešios komandos: Danijos, Izraelio, Korėjos, Vokietijos, Lietuvos ir Švedijos. Kviečiame arčiau susipažinti su vienais pagrindinių golbolo rėmėjų – kredito unija "Saulėgrąža", kuri kukliai lydi ir finansiškai remia mūsų sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose jau nuo 2015 metų, kai lietuviai Kaune organizavo golbolo Europos čempionatą. 

Kredito unijos "Saulėgrąža" valdybos pirmininkas Gintautas Piragius sako: "Rėmimas mums reiškia žmogiškąją verslo pusę. Apsisprendėme remti golbolą, nes esame socialiai atsakinga organizacija ir mus domina sportas. Lietuva turi stiprią golbolo komandą, daugkartinę Europos ir pasaulio čempionę. Mums svarbu, kaip mes, lietuviai, atrodome pasaulyje ir kokias vertybes skleidžiame – tai ir lėmė partnerystės su golbolu pradžią". Pasak jo, golbolininkai nėra išrankūs ir niekada nesiskundžia dėl sąlygų sportuoti ar dėl premijų už reikšmingas pergales. "Jie yra puikus pavyzdys, kad niekada nereikia nuleisti rankų. Tai stiprūs vyrai ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai", – sako "Saulėgrąžos" vadovas. 

Golbolo varžybos

Be golbolo, "Saulėgrąža" remia ir Tokijo parolimpiadai besiruošiantį triatlonininką Ernestą Česonį, psichologinės pagalbos tarnybą "Jaunimo linija", rankininkus. 

"Tai nėra komercinės varžybos, o tikras sportas – su nuoširdumu ir atsidavimu. Mums labai svarbu, su kuo bendraujame. Golbolo sporte matome, kad patys jo atstovai įdeda daug širdies, kad tai nėra komerciniai santykiai. Mūsų įmonei labai svarbu išlaikyti tęstinumą. Ir šių metų golbolo rėmimas rodo, kad esame nuoseklūs. Tikime, kad gyvenime labai svarbu duoti, ne tik imti", – pasakoja "Saulėgrąžos" vadovas. 

Anot verslininko, remdamas nekomercinio sporto komandą, jokio "biznio" nepadarysi. 

"Tiesiog parodome savo veidą, esame atviri, neabejingi tam, kas vyksta šalia. Mums svarbu, kad žmonės turėtų užsiėmimą ir tikslą – tada jie tampa pavyzdžiu kitiems. Vadovaujamės požiūriu: norime duoti ne žuvį, o meškerę. Ar golbolą, ar "Jaunimo liniją", ar rankinį remiame – norime juos paskatinti siekti savo tikslų gyvenime, o ne duoti pašalpą, kad žmonės labiau pradėtų pasitikėti savimi", – sako G. Piragius. 

Kai Lietuvos golbolo vyrai rengėsi Rio de Žaneiro parolimpinėms žaidynėms, kredito unija "Saulėgrąža" finansiškai padėjo jiems žengti svarbų žingsnį – nukeliauti į bandomąjį golbolo turnyrą Rio de Žaneire dar prieš prasidedant parolimpiadai. "Saulėgrąža" parėmė ir visuomenės informavimo kampaniją apie lietuvių dalyvavimą parolimpiadoje. Tad paklausėme jos vadovo, kokie jausmai aplankė, kai stebėjo Lietuvos golbolininkus, einančius parolimpinės pergalės link? 

"Atvirai pasakius, ašaras spaudė. Aplankė geras jausmas, kad ir mes nuoširdžiai prisidėjome prie golbolininkų pasiruošimo parolimpiadai ir ta parama prisidėjo prie žmonių gerovės – regėjimo negalią turintys sportininkai iškovojo auksą ir gaus rentas. Džiaugiuosi, kad vadovavomės intuicija ir pajutome, kad golbolininkams reikia padėti būtent dabar, nes kaip tik šiuo metu yra jų pergalės valanda. Mačiau, kad jie nuosekliai ėjo savo svajonės link. Dalis mūsų paramos buvo skirta medikamentams, kurių prireikė ranką susitraumavusiam pagrindiniam golbolo rinktinės puolėjui Genrikui Pavliukianecui. Nepaisant patirtos traumos, jis tapo rezultatyviausiu parolimpiados golbolo žaidėju. Taigi matome, kad net ir nedidelės sumos yra žymi parama, padedanti pasiekti puikių rezultatų. Tokios istorijos įžiebia ugnį širdyje veikti toliau ir džiaugtis bendrais veiklos rezultatais", – sako golbolo rėmėjas. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]