MUMS RAŠO

Mantas BRAZAUSKIS

ŠOKIO RITMU


Šiais metais spalio 14-oji - baltosios lazdelės dienos išvakarės - nedžiugino šiltu oru: buvo apniukę, lynojo. Kad ir kaip šlapia buvo lauke, norintiems tai nesutrukdė atvykti į Jaunimo reikalų komisijos prie LASS tarybos surengtą diskoteką. Diskoteka buvo skirta šiai dienai paminėti ir vyko vadinamajame "Skroblyne" - rajone, kur gyvena nemažai žmonių su regėjimo negalia, ir kuris yra bene geriausiai jiems pritaikytas: gausu specialiai akliesiems išgrįstų takų, turėklų, kurie taip pat padeda orientuotis ir pasiekti norimą tikslą. Diskoteka tęsėsi netrumpai - dalyviai šokti ir bendrauti galėjo net penkias valandas. Šokių vakaras vyko salėje, esančioje antrame pastato, kur įsikūrusi įmonė "Liregus", aukšte. Muzika ir šokiai nebuvo vienintelė pramoga: visą vakarą nuotaiką palaikė šaunūs vedėjai, jie pasirūpino, kad šokiuose nestigtų žaidimų, kurių nugalėtojai laimėjo prizus ne tik sau, bet ir savo komandos draugams (jei tekdavo varžytis komandomis). Diskotekos dalyviai taip pat galėjo pasivaišinti organizatorių suneštais užkandžiais ir gėrimais. 

Didžiulį indėlį į sklandų diskotekos vyksmą įnešė ir Maltos ordino pagalbos tarnybos savanoriai. Trys merginos rūpinosi tuo, kad dalyviai sulauktų užkandžių, gėrimų bei nepasimestų didelėje salėje. Savanorės turėjo galimybę taip pat dalyvauti žaidimuose, bendravo bei šokdino diskotekos dalyvius. Atėjęs žmogus būdavo pasitinkamas, sulaukdavo pagalbos pasikabinti striukę ar paltą ir palydimas į jaukiai pagal muziką šokančią ir bendraujančią bendraminčių minią. Norintiems apsilankyti šokiuose bei dalyvauti žaidimuose, buvo iškeltos sąlygos: turėti su savimi ir prie įėjimo parodyti neįgalumo pažymėjimą ir neatvykti į diskoteką neblaiviems. Taip taip, Baltosios lazdelės dienai rengtame renginyje nebuvo alkoholinių gėrimų! Didžiausia žmonių padėka už renginį nuskambėjo tuomet, kai vedėjai iš salės gilumos išgirdo klausimą: "Kada bus kita diskoteka?" Tai leido suprasti, jog žmonės neliko nusivylę, mielai susirinktų pašokti dar kartą. Salėje į klausimą atsakyti vedėjai negalėjo, bet dabar esame numatę tokį renginį visiems norintiems sausio šeštąją, kai bus atslūgęs Kalėdų bei Naujųjų metų šurmulys. Galime teigti, jog didžiąsias metų šventes išlydėsime renginiu sausio pradžioje. 

Jaunimo reikalų komisija prie LASS tarybos dėkoja už darbą diskotekos metu Maltos ordino pagalbos tarnybos savanorėms Gabijai, Izabelei ir Rasai. Taip pat esame dėkingi Ernandui - jaunuoliui, kuris buvo atsakingas už tai, kad sąlygas tenkinę dalyviai pakliūtų į šokius ir už vedėjams suteiktą pagalbą renginio metu. Už patalpas renginiui dėkojame LASS Vilniaus I filialo pirmininkui Algimantui Arbočiui. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]