TARPTAUTINEI BALTOSIOS LAZDELĖS DIENAI

 

DIENA IR JOS SESĖS


Visi žinome - spalio 15-ąją pasaulis mini Baltosios lazdelės dieną. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga spalį organizuoja LASS dienas "Susitikimai", kurios vyksta viename iš Lietuvos miestų. Šįkart - Marijampolėje. Marijampolės Petro Armino pagrindinėje mokykloje ir Mokolų pagrindinėje mokykloje vyks brailio rašto pamoka su Vytautu Gendvilu ir režisierės Karolinos Žernytės bei "Pojūčių teatro" vedamos kūrybinės dirbtuvės. Marijampolės savivaldybės patalpose dirbsime su paslaugų teikėjais - socialiniai, seniūnijų darbuotojai, lankomosios priežiūros specialistai ir visi kiti, kurie darbe sutinka neregį, galės dalyvauti praktiniame seminare "Neregys šalia mūsų", kurį ves tiflopedagogė Grita Strankauskienė ir LASS respublikinio centro informacinės aplinkos specialistas Gediminas Jonikaitis. 

"Kokios sesės?" - pasiteiraus tie skaitytojai, kurie atidžiai perskaitė straipsnio pavadinimą. Jau šiais, 2017-aisiais, metais LASS dienos "Susitikimai" vyks ne kartą metuose, kaip buvo įprasta, bet du kartus - pavasarį susitikome Kėdainiuose, o štai dabar, rudenį, Marijampolėje. Pasaulis keičiasi greitai, žinią apie mus - neregius, silpnaregius - norisi perduoti kuo greičiau ir paskleisti kuo plačiau. Vienų "Susitikimų" nepakanka, o ir dviejų "Susitikimų" jau per mažai. Apetitas auga bevalgant... Todėl 2018-aisiais nusprendėme susitikti net 4 kartus! Juk tuose rajonuose ar miestuose, kur įvyksta "Susitikimai", veikla pagyvėja, dėmesio gauname daugiau, ir dažnai "Susitikimai" vienokia ar kitokia forma tęsiasi toliau - bibliotekose, mokyklose, savivaldybės kabinetuose, seniūnijų teritorijose... 

Miestai, kuriuose susitiksime 2018-aisiais, paaiškės jau netrukus. Apie juos informuosime tiek žurnalo puslapiuose, tiek LASS internetinėje svetainėje ar Facebook profilyje. 

Susitikime tam, kad būtume matomi, išgirsti ir suprasti! 

 

"Susitikimų" plakato antraštė

 

2017-10-10 

13.00 - Praktinis seminaras "Neregys šalia mūsų" socialiniams ir lankomosios priežiūros specialistams. Lektoriai: tiflopedagogė Grita Strankauskienė ir informacinės aplinkos specialistas Gediminas Jonikaitis. (Marijampolės savivaldybė, J. Basanavičiaus a. 1.) 

 

2017-10-11 

10.00-11.30 - Brailio rašto pamoka su žurnalo "Mūsų žodis" redaktoriumi Vytautu Gendvilu. Marijampolės Petro Armino pagrindinėje mokykloje (Vytenio g. 47). 

10.00-11.30 - "Pojūčių teatro" kūrybinės dirbtuvės su Karolina Žernyte. Marijampolės sav. Mokolų progimnazijoje (Mokyklos g. 5). 

12.00-13.30 - Brailio rašto pamoka su žurnalo "Mūsų žodis" redaktoriumi Vytautu Gendvilu. Marijampolės sav. Mokolų progimnazijoje (Mokyklos g. 5). 

12.00-13.30 - "Pojūčių teatro" kūrybinės dirbtuvės su Karolina Žernyte. Marijampolės Petro Armino pagrindinėje mokykloje (Vytenio g. 47). 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]