LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


Spalio 26 d. Vilniuje įvyko LASS centro tarybos posėdis. Jame dalyvavo 13 (iš 14) LASS centro tarybos narių, LASS revizijos komisijos pirmininkė G. Padribonienė ir kviestiniai asmenys. 

Dar balandžio 27 d., siekdama efektyviau valdyti LASS nekilnojamąjį turtą, Centro taryba priėmė sprendimą likviduoti VšĮ "PBC", šios įstaigos turtą, jos teises ir pareigas pagal galiojančias sutartis perduodant VšĮ LASS respublikiniam centrui. Posėdžio dalyviai informuoti apie VšĮ "PBC" likvidavimo procesą, priimtas sprendimas dėl šios įstaigos likvidatoriaus įgaliojimų, nemokant darbo užmokesčio, pratęsimo iki VšĮ "PBC", kaip juridinio asmens, išregistravimo. 

Pateikta informacija apie 2016 m. II ketvirčio LASS įstaigų ir įmonių ūkinės-finansinės veiklos rezultatus ir apie rugsėjo 23 d. Šiauliuose vykusiame LASS turto ir ūkio reikalų komisijos posėdyje priimtus sprendimus. 

Vadovaujantis 2014 m. spalio 14 d. LR akcinių bendrovių ir uždarųjų akcinių bendrovių įstatinio kapitalo ir vertybinių popierių nominalios vertės išraiškos eurais ir bendrovių įstatų keitimo įstatymo 6 str. 2 d., priimti sprendimai dėl UAB "Liregus" ir UAB "Regseda" įstatų pakeitimo, konvertuojant juose bendrovių įstatinį kapitalą į eurus. 

Posėdyje priimti sprendimai dėl LASS centro tarybos regėjimo neįgaliųjų teisių gynimo ir socialinių reikalų bei kultūros ir meno prieinamumo komisijų sudėties ir veiklos sričių tvirtinimo (pasikeitė abiejų komisijų sekretorės). Taip pat priimtas sprendimas dėl naujai sudaromos LASS centro tarybos jaunimo reikalų komisijos sudėties ir veiklos sričių tvirtinimo. Naujosios komisijos pirmininkas - Martynas Vitkus, sekretorė - Neringa Sinkevičienė, nariai: Vaida Bandzaitė, Mantas Brazauskis, Audrė Grybauskaitė, Nerijus Jasas, Virginijus Jucius, Paulius Kalvelis, Kęstutis Pribišauskas, Andžejus Ravanas, Grigas Sakalis, Erika Šnaraitė, Karolis Tupalskis. Patvirtintos Jaunimo reikalų komisijos veiklos sritys: bendradarbiauti su LASS steigtų įmonių, viešųjų įstaigų ir filialų atstovais LASS jaunimo interesų, politikos, teisių gynimo ir kitais jaunimui aktualiais klausimais ir teikti pasiūlymus LASS centro tarybai; inicijuoti ir organizuoti LASS jaunimui įvairius renginius, projektus, skatinant jaunimo įsitraukimą ir aktyvų dalyvavimą juose; skatinti inovacijų diegimą įvairiose LASS veiklos srityse; skatinti LASS jaunimo aktyvų dalyvavimą ir partnerystę vietiniuose ir tarptautiniuose jaunimo projektuose; rūpinantis LASS jaunimo užimtumu ir įdarbinimu, bendradarbiauti su įvairiais fiziniais ir juridiniais asmenimis; skleisti informaciją LASS jaunimui apie asociacijos bei jaunimo reikalų komisijos veiklą, visuomenei - apie regėjimo negalią turinčius asmenis ir jų gyvenimo ypatumus. 

LASS centro tarybos nariai pritarė VšĮ Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centro prašymui skirti lėšų pastato, esančio Tauragėje, Prezidento g. 49, naujam šilumos punktui įrengti. Taip pat pritarta VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro prašymui dėl paramos skyrimo poilsio namų "Spindulys" esančių Šventojoje, Mokyklos g. 71, dalinei renovacijai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]