TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

TRYS GYVENIMO SPALVOS


Turbūt pastebėjote: vieni sutikę skundžiasi įmanomomis bėdomis, kiti į klausimą, kaip sekasi, kukliai atsako, kad "lyg ir neblogai", treti žvaliai atsako, kad gyvena gerai. 

Pažymėkime tuos skirtumus trimis spalvomis - juoda, pilka, rožine. 

Juoda. Tarkim, žmogus nuolat skundžiasi gyvenimu. Jam viskas negerai: artimieji, draugai nenori padėti, jis nuolat susiduria tik su nepraustaburniais, įžūliais žmonėmis ir, apskritai, jo niekas nemyli. Vyriausybė, valdininkai, teisėsaugos darbuotojai jo irgi netenkina. Jeigu žmogus nuolat skundžiasi visais ir viskuo, jeigu jis mano, kad visi jam privalo padėti, bet neatlieka savo pareigų, o dar ir oras prastas - prieš jus tas, kuris pasaulį mato tik juodą. 

To, kas gera, gyvenime šie žmonės tiesiog nepastebi. Jeigu pastebi, bemat pamiršta. Jie mėgaujasi tuo, kaip jiems blogai, jie gali metų metus prisiminti nuskriaudusį žmogų arba nemalonią situaciją. Ir dar - jie nemoka atleisti. Jie nepakeis savo nuomonės geresne, o gali. Jiems sunku gyventi, bet jie nenori permąstyti savo pasaulėžiūros ir keisti gyvenimo. 

Pilka. Tokių žmonių daugiausia. Paklausus, kaip sekasi, jie neatsakys, kad gerai. Greičiau - "nieko" arba "kaip visuomet". Kartais gali papasakoti apie kokius nors laimėjimus, kartais gali kuo nors pasiskųsti - tarkime, sveikata arba nedideliu atlyginimu. Tik neakcentuoja nei gero, nei blogo. Todėl, kad nenori, jog jiems pavydėtų arba jų gailėtų, ir todėl, kad pilką gyvenimą jie laiko norma. Šių žmonių gyvenimas sukasi apie šeimą, namus, darbą. Didžioji jo dalis - rutina, kurią kartais paįvairina šventės ir atostogos. Tokie žmonės paprastai nori tik pastovumo. Didesnių dalykų ir pokyčių jie nenori. 

Rožinė. Visi girdėjote posakį - "į gyvenimą žiūri pro rožinius akinius". Žmones, kurie pasaulį regi rožinės spalvos, galima atpažinti iš veido išraiškos. Jie nuolat šypsosi, kitus labai įkvepia. Jeigu pasidomėsite jų reikalais, atsakys, kad sekasi gerai - netgi puikiai. Turbūt visi turite tokių pažįstamų, kurie mėgsta papasakoti kokių nuostabių įspūdžių patyrė, su kokiais puikiais žmonėmis susitiko, nors patys turi problemų, gyvena vargingai ir vos suduria galą su galu. Tačiau visuomet optimistiškai nusiteikę ir patenkinti gyvenimu. 

Suprantama, kiekvienas požiūris turi savo pranašumų ir trūkumų. Žmonės, matantys gyvenimą juodomis spalvomis, pasirengę išbandymams, "pilkieji" nereikalauja iš gyvenimo pernelyg daug, "rožiniai" stengiasi visur įžvelgti teigiamus dalykus. 

Kaip pakeisti padėtį? Pirmiausia - "įjungti" kitų spalvų. Jeigu jums įprasta juoda spalva, tai stenkitės rasti nors vieną teigiamą dalyką, kilus problemai ar vertindami kitą žmogų. Pavyzdžiui, susirgote - atsirado laiko pailsėti nuo darbo. Jeigu gyvenimas atrodo pilkutėlis, pamėginkite išsiveržti iš uždaro rato. Pakanka ko nors nauja: išmokti užsienio kalbą, įsijungti į įdomią veiklą - išbandyti jėgas kuriant kokį nors rankdarbį ar pagaminti puikų patiekalą. Kartais tiesiog reikia išvažiuoti iš namų ir nors trumpai pakeisti aplinką. "Rožiniams" verta ne tik džiaugtis gyvenimu, bet ir veikti. Užsibrėžkite tikslą ir jo siekite. Gyvenimas tampa visavertis, kai jame daug spalvų - ne tik trys. 

Nuo seno manoma, kad įvairių spalvų akmenys veikia žmogaus energetiką tiesiogiai. Galime tikėti arba ne. Bet prieš daugelį metų žmonija naudojo akmenis tiek sielai, tiek kūnui gydyti. Teko girdėti, kad šiemet - Beždžionės metais - ypač tinka rožiniai akmenys. Vienas iš jų - rožinis kvarcas. Tai akmuo, kuris myli žmogų. Milijonus metų kaupta energija padeda augti, gražėti, skleistis dvasiai. 

Rožinis kvarcas, kaip ir kiti gausios kvarcų šeimos akmenys, turi gydomųjų savybių. Jo vibracijos nepaprastai švelnios. Teigiama, kad būtent rožinis kvarcas gali išmokyti atleisti, pamiršti nuoskaudas, naujai įvertinti savo jausmus bei išgyvenimus. Jis saugo širdį, gydo skaudžiausias žaizdas, naikina randus. Mokytis mylėti pradedama išmokstant mylėti save. Rožinis kvarcas padeda nepamiršti, kokie mes esame nepakartojami. Šis akmuo pamažu išvaduoja širdį iš senų kančių ir baimės. 

Rožinį kvarcą geriausia nešioti kaip pakabutį, pritvirtintą ant sidabrinės grandinėlės ir nuleistą iki širdies. Nešiojamas šioje vietoje panašiai veikia ir kitas akmuo - rausvasis turmalinas. 

Gražiai atrodo ir rožinio kvarco vėrinys, na, o vyrai, kurie nenori nešioti jokių pakabukų, gali ant rašomojo stalo ar miegamajame prie lovos laikyti rožinio kvarco gabalą. Jo tikrai galima įsigyti specializuotose parduotuvėse. Nuolat jį liesdami, esant jam šalia, pajusite jo galią. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]