SUKAKTYS

Gražina SIDEREVIČIENĖ

ŠVENTĖ SIELAI


Lapkričio 18 dieną Kauno aklųjų ir silpnaregių centro koncertų salė sunkiai talpino žiūrovus. Rinkosi O. Matusevičiūtės vadovaujamo moterų vokalinio ansamblio "Credo" ir mėgėjų teatro "Aira", kurį į priekį veda Zita Klibavičienė, gerbėjai. Šventėme Onutės kūrybinės veiklos su ansambliu 20-metį ir "Airos" 65-ąjį gimtadienį. Renginį savo pasirodymais papuošė ne tik jubiliejus švenčiantys kolektyvai, bet ir jų bičiuliai - LASS Prienų mišrus vokalinis ansamblis "Puriena" ir Kauno neįgaliųjų draugijos moterų vokalinis ansamblis "Atgaiva". 

Bendra ansamblių daina

Renginys buvo nuotaikingas, džiugino žiūrovus dainų įvairove, sveiku humoru ir meilės lyrika. "Atgaiva" su vadove Dalia Vitkiene padovanojo tris sielai artimas poetiškas dainas,"Puriena" jaunystės prisiminimus žadino lyriškais romansais, o "Credo" pateikė visą dainų puokštę, buvo prisiminta regos negalią turinčių žmonių kūryba. Smagiai šypsotis privertė J. Gimberio humoreska "Kaip jį pritaikyti namų ūkyje". Čia tikrai pasistengė "Airos" skaitovės. Pluoštelį jausmus virpinančios meilės lyrikos subtiliai ir išraiškingai pažėrė R. Girnienė ir J. Miliauskas, aukštaičių tarme M. Krasauskienės eiles skaitė E. Ūdrienė. O visa tai į bendrą visumą sujungė poetinio žodžio pateikimo meistrė ir šio renginio vedėja Z. Klibavičienė. 

Suskambus bendrai ansamblių dainai "Baltas lino gyvenimas", nuščiuvo visa salė. Plojimai, plojimai... Jų žiūrovai negailėjo visos šventės metu. Ir, žinoma, sveikinimai! Jų buvo išties gausu: padėkos iš Kauno miesto kultūros ir turizmo plėtros skyriaus, "Meilės laiškai" ir gėlės iš Aklųjų ir silpnaregių centro direktoriaus S. Babono rankų, saldumynai iš LASS Kauno miesto filialo pirmininkės R. Girnienės. Kaip visuomet ypač dosni ir išradinga buvo mūsų bičiulė, Panevėžio dramos ratelio "Arka" vadovė R. Žostautienė. Ji įteikė ne tik subtilias dovanėles vadovėms, bet nepamiršo ir kiekvieno kolektyvų nario. Dėmesį ir kolegiškumą parodė visų centre veikiančių kolektyvų vadovai - kas gėlėmis, kas savo rankų darbo gaminiais. Ir gėlių jūra visų atlikėjų rankose. Jomis pasirūpino Žaliakalnio seniūnaitis J. Miliauskas. Šventė baigėsi bendra atlikėjų vakarone - nuoširdžiu bendravimu prie kavos. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]