NEREGYS DARBO RINKOJE

 

"KREGIS" - KAUNIEČIŲ VILTIS


Egidijus UrnaKaunas pagrįstai laikomas ne tik aklųjų švietimo lopšiu, bet ir gamybos pradininku. Šiame mieste neregiai dar prieš Antrajį pasaulinį karą gamino šepečius, rišo hamakus. Po karo norintys galėjo dirbti gamybiniame mokymo kombinate. Deja, keičiantis santvarkoms, kombinatas pamažu ėmė merdėti, kol pagaliau 2013 metais buvo paskelbtas bankrutavusia įmone. 2010 m. Kaune buvo įsteigta nauja socialinė įmonė "Kregis". Tiesa, čia kol kas dirba ne tiek daug neregių. Įmonė dar labai jauna - šiemet ji šventė savo veiklos penkmetį. Įmonės vadovas viliasi, kad pamažu įmonė didės, kad čia bus įdarbinta daugiau neregių bei silpnaregių. Kaip kilo idėja įsteigti naują įmonę? Kokia veikla užsiima "Kregis"? Kiek darbuotojų čia dirba? Į šiuos ir kitus "Mūsų žodžio" klausimus sutiko atsakyti įmonės direktorius Egidijus Urna. 

 

"M.Ž." "Kregis" buvo įkurtas prieš penkerius metus - kas lėmė tokį sprendimą? Kaip ir nuo ko viskas prasidėjo? 

E. U. Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras nuomoja 4000 kvadratinių metrų ploto. Nekilnojamasis turtas ne tik duoda pelną, bet jam reikalinga ir nuolatinė priežiūra. Norėjosi, kad prie šio turto aptarnavimo prisidėtų neregiai ir silpnaregiai. Ilgai galvoję, nusprendėme įdarbinti žmones, turinčius regos negalią, - tai valytojai, kiemsargiai, sargai, remontininkai. Taip atsirado socialinė įmonė. Nuo įmonės įsteigimo dienos, 2010 m. gegužės 11 d. - jai socialinės įmonės statusas suteiktas spalio mėnesį - prabėgo jau penkeri metai. Laikas parodė, kad ši idėja pasiteisino. 

Bankrutavus "Regplastai", perėmėme dalį jos funkcijų. Šios įmonės uždarymas ir bankroto paskelbimas buvo kauniečiams tikrai skausmingas dalykas. Praradome dalį nekilnojamojo turto. Kodėl taip atsitiko? Aklųjų sąjunga yra sena, sustabarėjusi struktūra. Mūsų sąjungoje reikėtų permainų, didesnio turimo turto valdymo operatyvumo. Visi sprendimai priimami gana lėtai. Nūdienos rinka diktuoja kitokias sąlygas, kur sprendimus reikia priimti žaibiškai. LASS lėtumo pavyzdys - "Regplasta". Šią įmonę stebėjau dešimt metų. Buvo aišku, kad ji pamažu, lyg laivas, grimzta į dugną. Sąjunga ilgai delsė - kalbu apie įmonės likimą. Apsispręsta gerokai pavėluotai. Štai kad ir įmonės direktorių keitimas. Tokio sprendimo iš tiesų nereikėjo, nes naujasis direktorius tikrai nieko negalėjo padaryti. Įmonė jau buvo nuskendusi. Realiai per tuos metus sąjunga prarado dar 300 tūkst. litų. Bankrutavus "Regplastai", priimamas kolektyvinis sprendimas - įkuriamas lyg ir antras "Kregio" padalinys - pakavimo paslaugos. Buvo priimta dešimt darbuotojų iš buvusios "Regplastos". Neslėpsiu, perimta gamyba buvo nuostolinga. Iš pradžių buvo seni tiekėjai ir senos kainos. Vėliau perskaičiavome darbo sąnaudas ir paslaugų kainas. Pamažu gamyba tapo pelninga, nors darbuotojai kol kas dirba tik pusę etato. Dabar jau dirbame be prastovų. 

"M. Ž." Kokią veiklą vykdo "Kregis"? Kokiomis kryptimis? 

E. U. Kaip jau minėjau, yra dvi mūsų įmonės veiklos pagrindinės kryptys. Pirmoji - nekilnojamojo turto aptarnavimas. Tai daro žmonės su įvairia negalia. Silpnaregiai dirba apsaugos darbuotojais. Vakare, naktį, savaitgaliais pastate lieka vienas žmogus. Tai tam tikra apsauga, durų užrakinimas bei šviesų užgesinimas. Ypač apsaugos darbuotojai reikalingi šaltuoju metų laiku. Mūsų patalpas pamėgę benamiai. Jie pastato užkabariuose mėgina slėptis ir pasišildyti. Didelis gaisro pavojus. Apsaugininkai prižiūri ir didelį kiemą. Palaiko bendrą tvarką. 

Kita veiklos sritis - bendrų plotų priežiūra. Tokiam tikslui yra pasamdytos dvi silpnaregės valytojos. Jos, nors ir silpno regėjimo, puikiausiai susitvarko. Dėl jų darbo kokybės nėra nė mažiausios abejonės. Du silpnaregiai vyrukai dirba krovėjais, nes lankstinukų bare darbuojasi vien moterys bei neregys. Turime ir nedidelių remonto darbelių. Patys tvarkome pastato apšvietimą. Yra pasamdytas elektrikas, turintis ne regos negalią. Po "Regplastos" bankroto mums atitekusios patalpos labai nugyventos ir pilnos šiukšlių. Vienas nuomininkas stebėjosi: "Tokių nugyventų patalpų dar nesu matęs. Nebent rusų paliktose kareivinėse vaizdas panašus." Silpnaregių darbuotojų padedami visas šiukšles išgabenome. Dabar kai kurias patalpas remontuojame. 

Antroji kryptis - pakavimo paslaugos. Tai įvairūs spaudos gaminiai: dovanų vokai pinigams, kalendoriukai, magnetukai, lipinami ant šaldytuvų. Vokams gaminti atvežama popieriaus juosta. Ją reikia sulankstyti ir įdėti į plastikinę įmautę, kuri prekybos centruose kabinama ant specialių stovų. Vokai sudedami į dėžutes. Kita veiklos rūšis - įvairūs kalendoriukai. Ant šaldytuvų lipinami magnetukai su užrašų lapeliais yra surenkami taip: mums atveža atskirai magnetukus ir lapelių knygutes bei viršelius. Darbuotojai viską suklijuoja - gaunama visuma. Nemažai užsakymų gauname iš vieno alaus barų pilstymo įrangos gamintojo. Fasuojame metalines detales. Tai žiedukai, guminės tarpinės, varžteliai. Bendraujame ir su kita socialine įmone - UAB "Zeraida". Ši įmonė įsikūrusi Kauno rajone. Joje taip pat dirba neregiai. Jiems važiuoti į rajoną yra gana sudėtinga. Todėl surenkame jų pagamintus pelių bei žiurkių spąstus. Tiesa, šie užsakymai nėra dideli. Darbuotojams mokame valandinį atlygį. Darbininkai yra sąmoningi. Jie specialiai nevilkina darbo. Pasitaikius didesniems užsakymams darbininkai dirba ilgiau. Už tai jiems yra mokami atlyginimo priedai. 

"M. Ž." Kas gali įsidarbinti šioje įmonėje? 

E. U. Be jokios abejonės, yra darbuotojų atranka. Pirmiausia, žmogus turi atitikti tam tikrus reikalavimus. Atranką diktuoja užsakymai. Priimant į darbą itin specialių reikalavimų nėra. Mums svarbu, kad žmogus ne tik sugebėtų dirbti, bet ir norėtų tai daryti. Tikrus darbuotojo sugebėjimus pamatai, kai jis įmonėje padirba tam tikrą laiką. Mums reikėjo atsisveikinti su dviem darbuotojais. Jie turėjo problemų - kalbu apie alkoholį. Matydami, kad darbininkas nesusitvarko su duotu darbu, kviečiamės jį pokalbio. Aiškiname, ko norime, ieškome bendrų sprendimo būdų. Kartais žmogui pasiūlome kitokią veiklos sritį. Tik kraštutiniu atveju, po kelių įspėjimų, atleidžiame žmogų iš darbo. Į darbą stengiamės priimti jaunus žmones. Kad ir kaip būtų keista, bet sunkiausia būtent juos motyvuoti darbinei veiklai. Įsidarbina jie noriai, bet našiai ir kokybiškai dirbti neskuba. 

"M. Ž." Kiek čia dirba darbuotojų ir kokios socialinės jų garantijos? 

E. U. Čia dirba 23 žmonės: iš jų 20 su regos negalia, iš jų 4 visiškai nemato. Etatai šie: direktorius, buhalterė, neįgaliųjų asistentė, du vadybininkai, keturi sargai, dvi patalpų valytojos ir 12 darbininkų. "Kregio" darbuotojai turi visas socialines garantijas. Mūsų įmonė yra socialinė, todėl stengiamės užtikrinti darbuotojams geras, palankias darbo sąlygas. O tai padaryti ne taip paprasta. Žinoma, daugelio netenkina pusės etato darbas. Viliuosi, mūsų vadybininkai suras daugiau užsakymų ir pamažu darbininkai dirbs visą darbo dieną. 

"M. Ž." Įmonėje sukurtas neįgaliųjų asistentės etatas. Kokios šios darbuotojos užduotys? 

E. U. Neįgaliųjų asistentės pagrindinė užduotis - kontrolė bei pagalba neregiams darbo vietoje. Ji stebi, ar kokybiškai atliekami užsakymai, padeda esant kritinėms situacijoms. Kadangi mūsų įmonėje valytojomis dirba dvi silpnaregės, asistentė patikrina jų atliktą darbą ir, jeigu yra ką pavalyti ar pašluoti, visada pasako bei aptaria situacijas dėl neatliktų darbų. Kiemsargis - žmogus, turintis 15 proc. darbingumą, jis labai blogai mato. Pastarasis prižiūri turimą teritoriją. Neįgaliojo asistentė kelis mėnesius su juo dirbo ir vėliau stebėjo jo atliktą darbą. Dabar kiemsargis puikiausiai, niekieno nepadedamas, susitvarko su darbu. Vasarą šluoja kiemą, žiemą valo sniegą. Kita asistentės svarbi funkcija - gautą naują partiją lankstinukų iš pradžių pati lanksto, pakuoja. Vėliau moko darbuotojus. Prireikus dirba skaitove. Nematantiesiems perskaito instrukcijas bei gaminių etiketes. 

"M. Ž." Kokia įmonė šiandien - situacija, iššūkiai, perspektyvos? 

E. U. Mūsų įmonės situacija yra tikrai stabili. Įmonėje vyksta nedidelė darbuotojų kaita. Tai yra natūralus procesas. Dabartinis tikslas - išplėsti statybos remonto darbus. Anksčiau šios veiklos darbo birža nerėmė. Dabar vidaus remonto darbai yra remtina veikla. Planuojame priimti kelis statybininkus remontininkus. Suremontuotus plotus nuomosime. Kalbant apie lankstinukų barą, čia tikrai yra daug veiklos. Ypač mūsų vadybininkams. Kol kas darbuotojai dirba pusę etato. Mūsų tikslas juos aprūpinti darbu, kad būtų visas darbo krūvis. Iš pradžių ketinome užsiimti gamyba. Norint tai daryti, reikia daug lėšų. Jų mums trūksta. Pagaliau, pagaminus gaminį, jį reikia realizuoti. O rinka perpildyta, ir ne taip paprasta rasti pirkėją. Todėl kol kas šių planų atsisakome ir mėginame dar geriau įsitvirtinti paslaugų rinkoje. 

"M. Ž." LASS revizijos komisijos akte yra rekomenduojama su kitomis LASS įmonėmis pasidalinti patirtimi. Tai kokia ši patirtis ir kuo ji ypatinga? 

E. U. Mūsų idėja nėra nauja. Daugelis LASS regionų turi nekilnojamojo turto. Jam aptarnauti yra pasirenkami skirtingi būdai. Mes pasirinkome būtent šį - įdarbinti neįgaliuosius. Šis sprendimas pasiteisino. Manau, ir kiti regionai gali pasekti mūsų pavyzdžiu. Tai dvejopa, o gal net trejopa nauda. Pirmiausia, įdarbinami neįgalieji. Antra - užimtumas, trečia - simboliška, kai patys neįgalieji rūpinasi savo nekilnojamuoju turtu. 

"M. Ž." Ačiū už pokalbį. 

 

Kalbėjosi Henrikas STUKAS 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]