SVEIKINAME!

Gema PADRIBONIENĖ

GARBINGAS ĮVERTINIMAS


Apdovanojama S. Mažuolienė (dešinėje)"Mes visi dirbame, lekiame, skubame, o štai pagerbti, padėkoti žmogui už gerą darbą nesurandame laiko, dažnai net pavėluojame", - šios paprastos, bet kartu ir auksinės mintys sausio 30 d. nuskambėjo Ukmergės rajone, po Prezidento Antano Smetonos dvaro, esančio Užugiryje, skliautais. Tai profesoriaus Rimvydo Jasinavičiaus žodžiai. Ir ne tik žodžiai, bet ir didis rūpinimasis ateities žmogumi. Prieš 13 metų profesoriaus iniciatyva, o gal ir lėšomis, gimė graži pradžia - pagerbti Vilniaus regiono darbščiausius, iniciatyviausius, sumaniausius žmones, besirūpinančius regiono kultūra, verslu, socialine ir ekonomine pažanga. Į šventę Prezidento Antano Smetonos dvare susirinko aštuonių Vilniaus regiono savivaldybių pretendentai į Kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimus ir juos rekomendavę rajonų vadovai, atsakingi darbuotojai. Daug ir gražių apdovanojimų būta. 

Už pasiekimus socialinės infrastruktūros plėtros srityje kunigaikščio Gedimino vardo apdovanojimą pelnė LASS Švenčionių rajono filialo pirmininkė Stasė Mažuolienė. Apdovanojimą jai įteikė Ukmergės rajono savivaldybės meras Vydas Paknys. Džiugus, pelnytas ir, sakyčiau, ilgai lauktas Staselės darbo aklųjų labui įvertinimas. 

Stasė Mažuolienė jau 42 metus dalijasi aklųjų dalia su atokiausių kaimų žmonėmis. LASS Švenčionių rajono filialo organizacijoje - 134 nariai. Dažnai tenka girdėti, kad organizacijose narių labai mažėja. Neįgalūs žmonės abejingi organizuotam judėjimui. Skundžiasi, jog sunku sužinoti, kam nustatytas neįgalumas. Tai tik kitų problemos, bet ne Stasės Mažuolienės: rajono žmonės jaučia ir vertina jos rūpinimąsi ir nuoširdų darbą - visi stoja į Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungą. O kiek įdomiausių istorijų išgirsti apie tai, kaip Staselė kovoja už kiekvieną žmogų, net už kiekvieną kruopų maišelį, kuris priklauso nelaimės ištiktam. 

Pastaruoju metu aklieji ir silpnaregiai diskutuoja, sako - niekam nereikalingi LASS poilsio namai Šventojoje. O Staselė kiekvieną vasarą čia pailsėti, pamokyti neregius orientavimosi erdvėje, mobilumo ir gyvenimo tamsoje gudrybių atveža per 50-60 neįgaliųjų. Grįždami namo neregiai užsisako kelialapius kitai vasarai. 

Kai paskambinau telefonu, norėdama pasveikinti su garbingu apdovanojimu, Staselė tik pajuokavo: štai duosiu Švenčionių rajono mero Vytauto Vigelio, Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Eglės Jakštaitės, visuomenės sveikatos biuro direktorės Daivos Vinogradovos telefonus. Jiems pirmiausia ir reikia skambinti, padėkoti už bendrą darbą. Juk jie vertina mūsų rengtas programas. "Aš viena esu tik besiplakanti žuvelė ant kranto. Kai kartu su jais - mūsų rajono vadovais - pasineri į veržlų, skaidrų upelį, suprask, socialinį darbą, įveiki visas kliūtis. Tai jie ir įvertino mano darbą, rekomendavo apdovanoti", - sakė Stasė Mažuolienė. 

LASS Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro direktorius Sigitas Bilevičius, pasveikinęs Stasę Mažuolienę su puikiu darbo įvertinimu, pasidžiaugė, kad ir socialinis darbas jau pastebimas, vertinamas. "Suprantu, kad kultūros darbuotojams, bibliotekininkams valstybė mažai moka pinigėlių už dainas ir šokius, knygų pasiūlymą, pakilnojimą, bet, patikėkit, padėti, guosti, kartais net vežioti ir kilnoti ligos ar negalės nualintą žmogų - ne lengviau. O tas supratimas ne iš karto ateina." 

Nuoširdžiausiai dėkoju profesoriui Rimvydui Jasinavičiui, kuris į apdovanojamųjų Kunigaikščio Gedimino vardo nominacijų sąrašą įtraukė ir žmones, pasižymėjusius socialiniame darbe. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]