RENGINIAI

Zita KLIBAVIČIENĖ

MUZIKOS IR POEZIJOS PASLAPTIS


Du Kauno aklųjų ir silpnaregių centro kolektyvai - mėgėjų teatras "Aira" (vadovė Zita Klibavičienė), ir liaudiškos muzikos kapela "Bičiuliai" (vadovas Vytautas Brušnius) - spalio vienuoliktą dieną susiruošė pasikieminėti Panevėžio aklųjų ir silpnaregių laisvalaikio ir užimtumo centre. Tą dieną Panevėžyje buvo švenčiama saviveiklinio sezono pradžia. Be kauniečių kolektyvų, dar dalyvavo liaudies teatras iš Elektrėnų. "Aira" į Panevėžį kiekvienais metais atvykdavo per Adventą, bet šiais metais svečiavosi anksčiau. 

Visai šventei vadovavo Laisvalaikio ir užimtumo centro kultūrinio darbo organizatorė Rima Žostautienė ir skardžiabalsis poetas Povilas Kulvinskas. 

Šventę pradėjo "Aira", parodžiusi panevėžiečiams variacijas donelaitiška tema "Artėk". 

Skambėjo K. Donelaičio "Metų" ištraukos ir jo pasakėčia bei kunigo, poeto Ričardo Mikutavičiaus poetiniai pamąstymai apie būrų dainių iš knygos "Kad Lietuva neišsivaikščiotų". Spektaklį paįvairino Vytauto Kernagio daina "Baltas paukštis". 

Pati linksmiausia šventės dalis buvo elektrėniečių suvaidinta Remigijaus Paciukonio komedija "Ko vėjas nepripūtė". Šioje linksmoje pjesėje gvildenami amžini tėvų ir vaikų santykiai. Naiviai samprotaujama, kad panelėms po sijonais galima "įpūsti" vaikelį. Taip buvo smagu, kad žiūrovai iš juoko krito nuo kėdžių... Pjesę režisavo Nijolė Skorubskienė. 

O pati trankiausia šventės dalis prasidėjo tada, kai į sceną pakilo liaudiška kapela "Bičiuliai". Savo linksma muzika ir dainomis jie taip išjudino žiūrovus, kad šie pradėjo šokti prieš sceną, o likę sėdėti garsiai plojo. 

Renginio pabaigoje panevėžiečių šventės šeimininkė Rima Žostautienė apdovanojo visus vadovus ir dalyvius. Ypatingo dėmesio sulaukė kaunietė Gražina Siderevičienė, šiemet švenčianti gražų jubiliejų. 

Į Panevėžį visada malonu važiuoti, nes saviveiklininkai pamaloninami ne tik pietumis, bet ir kitais skaniais valgiais. Šiais laikais meno mėgėjui svarbiausi trys dalykai: gerai parašyti projektą, gauti jam finansavimą ir tai suteikia galimybę aplankyti su menine programa likimo draugus, parodyti save ir į kitus pažiūrėti. O kauniečiai galėjo aplankyti Panevėžį už projektui "Muzikos ir poezijos paslaptis" skirtus pinigus. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]