RENGINIAI

Martynas VIDUGIRIS

LYGYBĖS IR ĮVAIROVĖS APDOVANOJIMAI


Vasario 20 d. Vilniaus valstybiniame mažajame teatre pirmą kartą Lietuvoje įteikti 2013 metų nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Tiek konkursą, tiek ir apdovanojimų ceremoniją surengė Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas, vienijantis nevyriausybines organizacijas, atstovaujančias labiausiai pažeidžiamoms visuomenės gyventojų grupėms. Tokiais apdovanojimais norima pagerbti žmones, organizacijas, verslo įmones, realiai prisidedančias prie lygybės ir įvairovės įgyvendinimo mūsų valstybėje. Skatinant lygybę ir įvairovę Lietuvoje, įsteigta daugiau nei dešimt nominacijų: "Metų pilietiškumas", "Metų pergalė", "Metų žurnalistas" ir kt. 

Tarp apdovanotųjų daugiausia buvo teisininkų (advokatų), gynusių pažeistas žmogaus teises teismuose.  

Geriausia verslo įmone, skatinusia įvairovę, pripažintas prekybos tinklas "Rimi", jau beveik dešimt metų įdarbinantis neįgaliuosius. Jau po apdovanojimų pasidomėjome, kiek ir kokias negalias turinčių žmonių šiame prekybos tinkle yra įdarbinta, kokius jie atlieka darbus. Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Giedrė Bielskytė papasakojo: "Šiuo metu mūsų gretose dirba apie 120 žmonių su negalia. Jie dirba tiek parduotuvėse - salės darbuotojais, kasose, - tiek ir centriniame biure. Daugiausia jų, turinčių klausos negalią. Įdarbinti neįgaliuosius pradėjome prieš dešimt metų. Ne visi tikėjo, kad mums šis projektas pasiseks, tačiau šiandien neįsivaizduojame, kad galėtų būti kitaip. Projektą pradėjome norėdami padėti neįgaliesiems integruotis, suteikti jiems galimybę dirbti ir užsidirbti. Niekada nesitikėjome, neieškojome lengvatų ar įvertinimų iš valstybės. Pranašumą pamatėme greitai: tuose prekybos centruose, kur dirba daugiau kurčiųjų, mažesnė darbuotojų kaita. Tai rodo, kad mūsų sprendimas buvo pastebėtas bei įvertintas ir kitų darbuotojų. Galbūt ir jiems tai suteikia daugiau pasitikėjimo darbdaviu, kuriamas geresnis klimatas kompanijos viduje." 

Regėjimo negalią turintys žmonės tarp visų "Rimi" dirbančių neįgaliųjų nepaminėti. Mes irgi neturime duomenų, kad jie čia dirbtų. Ar tai reiškia, kad niekada ir nedirbs? Jei pats prekybos tinklas jiems neturi ką pasiūlyti, gal galime tai padaryti mes? Pavyzdžiui, ar labai didelė utopija matyti informacines technologijas įvaldžiusį neregį, dirbantį prekybos tinklo informacinėje tarnyboje? 

Pabaigoje dar apie vieną lygybės ir įvairovės aspektą. Realus jos nuostatų įgyvendinimas dažnai tampa įmanomas tik dėl konkrečių žmonių ar jų grupių socialinio aktyvumo. Pats žodis "socialinis" daugelio vyresniosios kartos žmonių sąmonėje turbūt tuojau pat primena "socializmą", "socialistinį lenktyniavimą" ar panašius dalykus ir sukelia labiau neigiamas nei teigiamas emocijas. Tačiau iš tikrųjų su "socializmu" jį sieja tik bendra šaknis. "Socialinio aktyvumo" samprata sparčiai plinta tarp jaunimo, gal kiek labiau tarp anarchistiškai nusiteikusio jaunimo. Ypač nemažai tokių pavyzdžių rastume panaršę interneto svetainėje www.anarchija.lt. Tačiau ir kitokių pažiūrų žmonės neretai pasitelkia įvairias socialinio aktyvumo formas norėdami taikiais ir civilizuotais būdais pasiekti tam tikrų tikslų, ypač kai tie tikslai būna susiję su visuomenės lygybe, įvairove, būtinybe atkreipti dėmesį į žmogaus teisių pažeidimus. Mūsų organizacija visokioms socialinio aktyvumo akcijoms nėra palanki: daugiau nei pusė jos narių yra vyresnio amžiaus, kasdien ar beveik kasdien turi spręsti dėl savo negalios iškylančias problemas. Tačiau jaunesniems, aktyvesniems, daugiau parako turintiems neregiams ir silpnaregiams derėtų nepamiršti, kad sąvoka "socialinis aktyvumas" nebūtinai yra nuoroda į socializmą ar socialistinę santvarką, kurioje gyveno jų tėvai ir seneliai, kad įvairių aktyvumo formų dažnai imasi net tie žmonės, kurie paprastai savęs nelaiko socialiai įsipareigojusiais. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]