TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

UŽBURIANTI AKMENŲ MAGIJA


Turbūt nėra žmogaus, kuris artėjant Kalėdoms ir Naujiesiems metams nepagalvoja apie dovanas savo artimiesiems ir bičiuliams. Prasideda maratonas po parduotuves ir galvosūkis - ką šiemet dovanoti? Gal padovanoti akmenį - rožinio kvarco gabalėlį, kuris vadinamas "vidinės ramybės" akmeniu, o gal baltojo agato pakabuką, kuris, kaip teigiama, apsaugo nuo energetinių vampyrų? Gražiai supakuotas, kad ir nedidelis kristalo gabalėlis bus puiki dovana. O spalvotų maišelių nesunkiai rasite didžiosiose parduotuvėse. 

Olimpo dievai po žūtbūtinės kovos liejo džiaugsmo ašaras. Jos krito ant žemės ir virto akmenimis, sujungusiais ugnį ir vandenį, šviesą ir orą. O iš tiesų už neišvaizdžių medžiagų - anglies, molžemio, silicio rūgšties, kalkių ir magnio - virtimą tviskančiais deimantais, rubinais, safyrais, smaragdais ir ametistais turime būti dėkingi žemės plutos geologiniams pokyčiams. 

Nuo seno paslaptingieji kristalai - akmenys - domino žmones. Akmenys buvo puošmena, apsauga ar net vaistas. Ir dabar teigiama, jog akmenys yra daugiau nei negyvi daiktai, jiems priskiriamos magiškos savybės, tikima, kad jie gali atnešti laimę, sėkmę, meilę, dvasios ramybę ir sveikatą. Daugelis žmonių tiki, jog jie padeda nugalėti blogus įpročius, sustiprina teigiamas charakterio savybes, padrąsina, paguodžia. 

Aksomais ir tauriaisiais papuošalais šimtmečiais puošėsi vyrai - šitaip jie demonstruodavo savo padėtį ir valdžią. O kai praėjo mada puoštis patiems, pasiturintys sutuoktiniai matomais gerovės ženklais papuošė savo žmonas. Ir dabar moterys puošiasi įvairiaspalvių akmenų vėriniais. Natūraliais akmenukais siuvinėjami drabužiai, rankinės, apavas, inkrustuojami baldai ir indai. Iš agato ir kitų akmenų daromos skulptūrėlės ir kitos interjero detalės. 

Pasak astrologų, egzistuoja ryšys tarp atskirų planetų, Zodiako ženklų ir žemėje vykstančių reiškinių. Tokiu būdu kiekvienas žmogus ir kiekvienas daiktas susiejęs su planetomis ir jų įtaka. Teigiama, jog šiuolaikiniai mokslininkai, nors esama ir skepticizmo, negali visiškai atmesti šios teorijos: jau įrodyta, kad brangieji akmenys daro įtaką fizinei ir psichinei pusiausvyrai to žmogaus, šalia kurio jie yra. 

Jei nusipirktą ar dovanotą kristalą padėsite dulkėti į sekciją arba numesite ant stalo - tegul guli ir "veikia", nieko gero nebus. Akmens energija gali liautis pulsavusi, nes, norėdamas padėti ir stengdamasis prisiderinti prie jūsų biolauko, akmuo dės visas pastangas, o "persitempęs", be jūsų dėmesio ir meilės, pagalvos: "Jei manęs šiuo metu nereikia, patausosiu savo galias ateičiai". 

Keistai nuskamba patarimas, jog su akmeniu reikia bendrauti, kalbėtis, padėkoti ar prašyti pagalbos. Akmenėlį galima nešiotis kišenėje, laikyti rankoje, pasidėti po pagalve. Jei tikėsite akmenų galia, jie tikrai padės, bent jau nepakenks. 

Tad akmuo gali būti puiki dovana tiek vyrui, tiek moteriai Kalėdų ar Naujų metų proga. Galima dovanoti ne tik papuošalą. Specialiose parduotuvėse galima įsigyti įvairaus dydžio akmenukų, kurie gali būti pastatomi šalia kompiuterio, ant darbo stalo ar ant spintelės miegamajame prie lovos, galima įsigyti spalvoto agato vėrinių (vėjo varpelių), skirtų būsto interjerui. Yra manoma, jog akmenys, laikomi bute, skleidžia pozityvią energiją - tokia dovana tiktų dovanoti šeimai ar naujakuriams. 

Vyrams galima dovanoti raktų pakabuką su parinktu akmenuku - jis dažnai bus laikomas rankoje ir padės šeimininkui. Galima dovanoti pačių suvertą amuletą. 

Na, o moterims - vėrinį (jį patys galite pagaminti perverdami senus sutrūkinėjusius akmenų karoliukus, derindami įvairius dydžius ir spalvas), auskarus, apyrankę ir t.t. 

Rinkdami ar rinkdamiesi akmenį, nepulkite pirma skaityti nuorodų pagal Zodiako ženklus. Jei jums reikia konkretaus akmenėlio konkrečiam tikslui ar žmogui, užsukę į kristalų parduotuvę, paklauskite patarimo. 

Jei gerai pažįstate žmogų, dovanokite akmenį, kurio jam šiuo metu labiausiai reikia. 

Štai turkio akmenėlis bus puiki dovana draugui - visose epochose turkis garsėjo kaip pergalę nešantis akmuo ir buvo laikomas laimės ir meilės talismanu. Turkis užtikrina pasisekimą meilės reikaluose, neleidžia kilti barniams, tramdo įniršį, palaiko santarvę šeimoje. 

Kalnų krištolas - dvasinės pusiausvyros ir apsaugos talismanas. Teigiama, kad jis padeda gydyti apie 90 proc. visų žinomų ligų - tiek fizinių, tiek ir dvasinių. Kalnų krištolas namus švarina, stiprina, saugo ir subalansuoja būsto energetiką, miegamajame - gina nuo košmarų ir padeda atgauti jėgas, pailsėti. Kalnų krištolu gražu puošti Kalėdų stalą, tai lyg ledo gabalėlis ant šventinio stalo. 

Citrinas - "vyriškos energijos" akmuo. Jis neša laimę ir sėkmę tiems, kurie užsidirba duoną savo rankomis. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]