TARPTAUTINEI BALTOSIOS LAZDELĖS DIENAI

 

SUSITIKIMAI PRIENUOSE


Spalio 18-20 dieną Prienuose įvyko tradicinės keturioliktosios Aklųjų ir silpnaregių dienos "Susitikimai", skirtos Tarptautinei baltosios lazdelės dienai, LASS 85-čiui ir Beatričės Grincevičiūtės 100-osioms gimimo metinėms. 

Renginių ciklas prasidėjo rugsėjo 29 dieną Prienų krašto muziejuje. Čia pristatyta edukacinė paroda "Susitikimas su Beatriče po šimto metų". 

Spalio 18 dieną rajono regėjimo neįgalieji turėjo galimybę susipažinti su naujausiomis techninės pagalbos priemonėmis, kurias Prienų kultūros ir laisvalaikio centre pristatė Techninės pagalbos neįgaliesiems centro Kauno skyriaus vedėja Danutė Leitienė. Centro didžiojoje salėje surengta konferencija "Partnerystė teikiant socialinės reabilitacijos paslaugas". Joje dalyvavo ne tik LASS Prienų rajono filialo nariai, bet ir Prienų rajono savivaldybės, LASS centro tarybos atstovai, rajono socialiniai darbuotojai. LASS centro tarybos pirmininkas Sigitas Armonas kalbėjo apie nevyriausybinių organizacijų vaidmenį stiprinant ryšius su savivalda. Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius pasveikino konferencijos dalyvius, pasidžiaugė įdomia ir turininga "Susitikimų" programa. Socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė kalbėjo apie socialinių paslaugų plėtrą Prienų rajone bei aklųjų ir silpnaregių darbinį užimtumą. Socialinės paramos skyriaus vedėja Eugenija Sadauskienė pasidžiaugė neregių aktyvumu ir gražiu bendradarbiavimu. Parodytas dokumentinis filmas "Kelias", skirtas LASS 85-mečiui. Pristatyta Prienų rajono aklųjų ir silpnaregių bendruomenės veikla bei LASS veiklos aktualijos. 

Spalio 19 dieną "Susitikimai" skirta LASS atstovų susitikimams su Prienų mokyklų pedagogais bei moksleiviais. Edukacinės pamokos "Paliesk savo vardą" vyko Prienų Revuonos vidurinėje mokykloje ir Ąžuolo pagrindinėje mokykloje. Kalbėta apie brailio rašto svarbą ir neregių ugdymą, apie regos techninės pagalbos priemones, neregių veiklą ir galimybes. Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokytojos Saulė Jankevičienė ir Irena Rudakovskaja išradingai pravedė pamoką. Kiekvienas vaikas gavo po lapelį, kuriame buvo parašytas vardas brailio raštu ir kurį jis turėjo perskaityti parinkdamas raides iš abėcėlinio stendo su brailio raidėmis. Artūras Lenkšas moksleivius supažindino su neregio galimybėmis naudotis informacinėmis technologijomis. Apie neregių sportinę veiklą ir laimėjimus pasakojo sporto klubo "Sveikata" pirmininkas Vytautas Girnius. Daug džiaugsmo, gerų ir sveikų emocijų suteikė žaidimas šaškėmis. 

LASS dienos "Susitikimai" baigėsi LASS meno mėgėjų iš Prienų ir Kauno jungtiniu koncertu "Aš jaučiu tave, pasauli". Jame Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro direktorius Egidijus Urna padėkojo rėmėjams ir prieniškiams, padėjusiems įgyvendinti šį projektą. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]