NAUDINGA ŽINOTI

 

VIRTUALI PARODA BEATRIČEI


Plokštelės viršelis "Susitikimas su Beatriče po 100 metų"Šie metai mūsų bendruomenėje paskelbti Beatričės metais. Drauge su visa Lietuva minime ir prisimename garsią dainininkę, liaudies artistę Beatričę Grincevičiūtę. Vyksta įvairūs renginiai, nuo spalio mėnesio jų bus dar daugiau, ir visi jie skirti dainininkės šimtosioms gimimo metinėms. Ta proga Lietuvos aklųjų biblioteka, LASS parengto projekto partnerė, paruošė virtualią parodą "Susitikimas su Beatriče po 100 metų". Nuo vasaros vidurio su ja jau susipažino aktyviausi žmonės, apsilankę interneto svetainėse: www.lass.lt ir www.labiblioteka.lt. Neturintys internetinio ryšio gali ateiti į Aklųjų biblioteką arba LASS padalinius ir pasiskolinti šios parodos skaitmeninį įrašą kompaktinėje plokštelėje (įrašyta DVD formatu). 

Parodoje pateikta nemažai informacijos: daug nuotraukų, du dokumentiniai filmai, galima klausyti nuostabaus balso dainininkės dainų. 

Pradėjus keliauti po parodą, atsiveria pagrindinis langas ir skamba bene gražiausia Beatričės atliekama daina "Žvaigždutė". Nuotraukas galima pasididinti per visą ekraną ir klausytis įspūdingo balso. 

Po parodos pavadinimo yra nuorodos, šešių temų juosta. 

Beatričė. Čia pateikiama svarbiausia informacija apie Beatričę ne tik raštu, bet ir įgarsintas tekstas. 

Paroda. Čia pateikiama 19 fotografuotų parodos stendų. Visi tekstai yra įgarsinti, tereikia tik spustelėti garsiakalbio ikonėlę. Rodyklėmis galite keliauti nuosekliai, o galima ir pasirinkti bet kurį stendą iš piktogramų juostos. Prie nuotraukų galima rasti žymių Lietuvos žmonių, pažinojusių Beatričę, minčių ir net eiliuotų posmų. 

Galerija. Čia pateikiama kelios dešimtys nuotraukų. Beją - taip ją gražiai vadindavo artimiausi bičiuliai - įamžino fotografai profesionalai A. Sutkus ir O. Pajėdaitė. Žiūrėti galima dviem būdais: pirmas - pasididinti nuotraukas per visą ekraną, antras - galerijos nuotraukas peržiūrėti spaudant rodyklėles. 

Kino filmai. Pateikiami du dokumentiniai filmai: "Ji kaip daina" (režisierius R. Sipavičius) ir "Beatričė" (režisierė J. Z. Janulevičiūtė). Norėdami pažiūrėti filmus, spustelėkite nuotraukas. Pastaba: kadangi filmų apimtis didelė, gali tekti šiek tiek palaukti. Filmus taip pat galima pasididinti. 

Dainos. Pateikiamos ne tik garsių kompozitorių, bet ir lietuvių liaudies dainos, taip pat ir labai unikalios dainos dviem balsais: ir pirmu, ir antru balsu dainuoja mūsų Beatričė. 

Rengėjai. Išvardijami parodos rėmėjai, projekto partneris ir vadovė, rengėjai, nuotraukų autoriai. 

Linkime malonių įspūdžių keliaujant po virtualią parodą. 

 

LAB informacija 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]