SPORTAS

 

GOLFO TURNYRAS AKLIESIEMS


Tarptautinė aklųjų golfo asociacija (International Blind Golf Association, IBGA) rugpjūčio mėnesį surengė pasaulinį čempionatą. Planuota, kad dėl čempiono titulo kovos žaidėjai iš 13 šalių. Varžybos vyko Vitleburio parko golfo klube Northamptonšyre (Jungtinė Karalystė).  

Sutrikusio regėjimo žaidėjai golfą žaidžia padedami gerai matančio padėjėjo. Jo užduotis - suteikti žaidėjui kuo daugiau informacijos.  

Anglijos aklųjų golfo asociacijos pirmininkas Derikas Šeridanas (Derrick Sheridan) sako, kad "pagalbininko užduotis - nukreipti žaidėjus teisinga kryptimi, atsižvelgiant į vėjo kryptį, atstumą ir vietovės reljefą. Yra labai svarbus žaidėjo ir padėjėjo abipusis supratimas."  

Aklųjų golfas atsirado praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje, kai šį žaidimą savo malonumui pradėjo žaisti regėjimo netekę kariškiai. "Nemažai amerikiečių ir britų kariškių žaisdavo vieni su kitais dėl įdomumo, ir tai pavirto tikru sportu," - sakė D. Šeridanas.  

Oficialūs tarptautiniai pasaulio čempionatai pradėti rengti praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje, o Jungtinę Karalystę pasiekė 1990 metais. Čempionatai vyksta kas dveji metai. Šiųmetis čempionatas Jungtinėje Karalystėje yra antrasis.  

Čempionatai yra vykę Japonijoje, JAV, Australijoje ir kitose šalyse. "Mes gavome tiek daug paramos šiam renginiui iš Northamptonšyro grafystės, kad pasirodė, jog tai geriausia vieta jam surengti," - džiaugėsi D. Šeridanas. Čempionatas surengtas rugpjūčio 16-17 dieną Vitleburio parko golfo klube.  

Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Linas Balsys, paklaustas apie golfą, sakė, kad federacija naujų sporto šakų artimiausiu metu remti nesirengia: lėšų jau dabar kultivuojamoms šakoms trūksta, o ir sportininkų su regėjimo negalia taip pat nėra daug. 

* * *
[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]